15. maaliskuuta 2017

Islantilaisia asusteita


Neuloin Lettlopi-lankojen lopuista pipon, lapaset ja kaulurin. Nämä asusteet ovat olleet jo hetken valmiina ja olen niitä pari kertaa käyttänytkin. Ne lämmittävät ihanasti kovallakin pakkasella. Nyt sää on kyllä jo sen verran keväinen, että taidan pakata ne ensi talven pakkasia odottamaan.




Kaulurin ohje on kirjasta Islantilaisia neuleita, yläosan tosin neuloin ohjeesta poiketen tavallisena joustinneuleena. Käytän yleensä kauluria ulkoillessa, se mahtuu hyvin takin kauluksen alle ja pysyy paikallaan vauhdikkaassakin menossa. Vanha kaulurini on jo vuosia vanha, joten arvelin uudelle olevan tarvetta. Tämän kaulurin malli oli mielestäni kaunis. Värit valitsin sen mukaan, mitä lankoja minulla sattui olemaan. Kaulurista tuli kyllä ihana. Tekisi mieli tehdä näitä useampikin erilaisilla väriyhdistelmillä.







Lapasten ohje löytyi samasta kirjasta. Vaihdoin pohjaväriksi valkoisen ja kuviovärit valitsin jämieni joukosta. Nämä lapaset ovat keskenään identtiset eli ei ole erikseen oikean ja vasemman käden lapasta. Aiemminkin olen tällaisia lapasia neulonut. Ne on näppärä pukea kiireessäkin.



Kaulurin ja lapasten lisäksi päätin neuloa vielä piponkin, jotta saisin koko setin talviseen ulkoiluun. Halusin pipoonkin kuvioita, mutta islantilaisneulekirjan kuviot eivät täsmänneet pipon silmukkamäärän kanssa. Novitan ohjeesta löytyi sopiva kuvio pipon alaosaan, yläosaan kavensin silmukoita niin, että sain siihen soviteltua kuvioraidat kirjasta. Pipon värit yritin valita lapasiin sopiviksi. Alareunan resorin käänsin kaksinkertaiseksi. Ihan tyytyväinen en ole pipon malliin. Ehkä auttaisi, jos lisäisin siihen tupsun... No, onhan tässä aikaa mietiskellä asiaa, sillä nyt alkaa olla jo keväisempien pipojen aika.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti