3. heinäkuuta 2017

Raparperipiirakka murupäällisellä



Raparperista on saatu tänä kesänä jo sen verran satoa, että keitin hilloa ja leivoin pellillisen piirakkaa. Monta raparperipiirakkaohjetta on jo testattu ja hyväksi havaittu, mutta halusin kokeilla jotain uutta. Päätin leipoa piirakkaa koko pelllillisen, jotta siitä riittäisi pakastettavaksikin.

Kokeiluun päätyi ohje, jossa pohjataikina maustettiin kardemummalla ja piirakka päällystettiin kauramurulla. Kardemumma sopikin erinomaisesti raparperipiirakkaan ja päällisestä tuli ihanan rapea, joskin rapeus hiukan vaikeutti piirakan leikkaamista. Pidin piirakkaa ehkä aavistuksen liian kauan uunissa, sillä päällinen pysyi vaaleana, mutta pohjasta sen sijaan tuli aika tumma. Maussa ei kuitenkaan ollut mitään vikaa. Tätä syötiin sekä vaniljakastikkeen kanssa että ilman, ja hyvältä se maistui molemmilla tavoilla. Piirakka kesti myös hyvin pakastuksen. Tätä tulee varmasti tehtyä toistekin.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti