23. elokuuta 2017

Kappa



Minullakin on nyt oma Kappa. Ja se on ihana. Pitkään ajattelin, että tuota en ikinä jaksa neuloa. Pitkä putkilo pelkkää sileää neuletta. Ja miten sitä edes käytetään? Katseltuani aikani kuvia muiden huiveista alkoi minunkin kuitenkin tehdä mieli sellaista itselleni. Hankin langaksi kolme kerää Drops Lace -lankaa, ja kun Viron reissulle tarvittiin kevyttä ja helppoa matkaneuletta, aloitin neulomisen.

En halunnut omasta huivistani ihan yhtä pitkää kuin alkuperäinen, joten käytin siihen vain kolme kerää lankaa. Ja ihan tarpeeksi pitkä siitä tuli näinkin. Tätä neuloin Viron matkalla, mökkireissulla, Särkänniemessä ja bussimatkoilla. Kevyt neule mahtui hyvin kassiin mukaan ja yksinkertaista mallia oli helppo neuloa pienissäkin pätkissä. Aika sutjakkaasti huivi valmistui kolmessa viikossa, kun välillä neuloin muutakin. En oikeastaan missään välissä ehtinyt kyllästyä tämän neulomiseen.




Tämä huivi onkin monikäyttöinen. Sen voi kietaista ihan tavallisesti kaulan ympäri tai sitä voi käyttää tuubihuivina. Ja halutessaan sen voi vetää hartioiden suojaksi tai miksei vaikka hupuksikin. Huivi on ihanan kevyt, mutta alpakkalangan ansiosta myös lämmin. 




2 kommenttia:

  1. Hei, Minkä numeroisilla puikoilla neuloit ja teitkö ihan ohjetiheyden mukaan? Drops Lacessa on ihania värejä ja houkuttaisi neuloa kappa juuri tästä langasta, mutta arveluttaa vähän langan ohuus, jos tuleekin kovin reikäistä... Itsellä on aika tiukka käsiala, joten veikkaan, että joutuisin ottamaan ainakin 4 puikot.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi, pitikin oikein tarkistaa, millä puikoilla olin Kapan neulonut. Olin näköjään unohtanut sen tännekin merkitä. Neuloin 3,5 puikoilla, minullakin on aika tiukka käsiala. Ohjeen mukaisesta tiheydestä en oikein tiedä, en neulonut mallitilkkua, enkä tiheyttä sen kummemmin mittaillut. Neulehan on aika joustava. Juuri sopivan kokoinen tästä tuli, ei yhtään reikäinen, vaan ihanan ohut ja laskeutuva. Tämä Kappa onkin ollut paljon käytössä. Se on näppärä, kun sen voi laittaa kaulaan ja vetää alemmas harteille, jos alkaa palella. Vähän tekisi mieli tehdä toinenkin eri väreillä...

      Poista