10. syyskuuta 2017

Mehevät rouskuleipäset



Sateisen kesän jälkeen sieniä on tänä syksynä riittänyt. Etenkin rouskuja ja lampaankääpää tuntuu löytyvän hyvin. Sieniruokia on syöty ainakin kerran viikossa ja piirakkaakin olen leiponut. Kokeilin leipoa sienistä myös leipäsiä. Idean sain Kodin parhaat leivät -kirjasta, josta löytyi leppärouskuleipästen ohje. Leipäsiin käytin leppärouskujen sijasta kangas-, haapa- ja karvarouskuja, jotka ryöppäsin, jäähdytin ja silppusin ennen taikinaan lisäämistä. Jauhoina käytin vehnäjauhojen lisäksi rouheisia sämpyläjauhoja. Muuten taikina on ihan tavallinen sämpylätakina.

En tiedä, johtuiko jauhoista vai sienistä, mutta herkullisia ja ihanan meheviä näistä leipäsistä tuli. Pistin osan pakkaseen, mutta pian ne on jo syöty sieltäkin. Ehkä teen näitä ensi viikolla lisää.



 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti