8. huhtikuuta 2021

Ruusulapaset



Näistä ruusulapasista olen haaveillut jo jonkin aikaa ja vihdoin uskaltauduin neulomaan ne. Kolmen värin kirjoneule ei kuulu suosikkeihini, mutta tämä malli on mielestäni niin hieno, että arvelin suoriutuvani urakasta. Punaruusut-lapaset löytyvät Latvian lapaset -kirjasta, jonka sain toissa jouluna joululahjaksi. Kirjasta onkin tullut neulottua jo useammat lapaset.



Käytin lapasiin loputonta ohuiden sukkalankojen varastoani, josta löytyy näppärästi lankoja kirjoneulesukkiin ja -lapasiin. Yllättävän helposti näiden lapasten neulominen sujui ja ruusu toisensa jälkeen valmistui. Näistä tuli kyllä hienot. Näissäkin lapasissa, kuten tuon kirjan lapasissa yleensäkin, peukalo sulautuu kuviointinsa ansiosta hienosti muuhun lapaseen.

Nämä lapaset taidan pitää parempina lapasina, kunhan taas joskus tulee sekin aika, että pääsee enemmän liikkumaan ihmisten ilmoilla.




5 kommenttia:

  1. Hurjan kauniit niistä tuli <3

    VastaaPoista
  2. Käsialasi on sopivan napakka tällaiseen työhön, kuvio näyttää kaukaa katsottuna kirjotulta. Kaunista työtä <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tiukan käsialan takia valitsen usein vähän isommat puikot, mutta näistä lapasista tulee mielestäni parempia ohuilla puikoilla neulottuna. Kuviot erottuvat paremmin ja lapasista tulee hyvän tiiviit.

      Poista
  3. Aivan superkauniit. Värien valinta on oivallinen, tulevat kaikki kuviot hyvin esiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ihastuin kirjassa näihin lapasiin juuri värien ja kuvion yhdistelmän vuoksi ja omista langoista löytyikin onneksi sopivat värit.

      Poista