11. kesäkuuta 2017

Robin


Tämä neule valmistui jo lähes kuukausi sitten ja nyt vihdoin sain kirjoitettua siitä tänne. Kyseessä on Helga Isagerin Robin. Aloitin neulomisen huhtikuun lopulla. Tämän piti olla sellainen neule, jota neulotaan bussimatkoilla ja kirjaa lukiessa. Jossain vaiheessa kuitenkin huomasin, että kaivoin neuleen esille myös iltaisin. Ihanan värinen lanka ja mielenkiintoinen malli vetivät puoleensa.

Holst Garn Supersoft oli minulle uusi tuttavuus, päädyin siihen mahtavan värivalikoiman perusteella. Mietin pitkään minkä värin valitsen, mutta päädyin lopulta tuttuun ja turvalliseen. Ja tyytyväinen olen kyllä valintaani, tätä neuletta tulee varmasti käytettyä. Neuloessa lanka tuntui aika karhealta, mutta pesun jälkeen tuntuma oli aivan erilainen, paljon pehmeämpi.

Mallissa on mielenkiintoinen rakenne ja alussa neulominen sujuikin sutjakkaasti. Sivujen sileän neuleen kerrokset tuntuivat kuitenkin tosi pitkiltä. Oikean ja nurjan neuleen ja kohoraitojen yhdistelmä on kuitenkin niin kaunis, että sinnittelin nuo pitkät kerroksetkin.

Tästä tuli kyllä ihana. Voisin vain silitellä tuota neulepintaa. Ja onhan se myös mukavan tuntuinen päällä. Ja ihanan kevyt, lankaa kului alle 200 g. Tästä taitaa tulla yksi suosikkineuleistani.


Malli: Robin - Punarinta (kirjasta Neuleiden neljä vuodenaikaa)
Lanka: Holst Garn Supersoft (Elderberry)
Puikot: 3 mm
 

2 kommenttia: