3. huhtikuuta 2018

Kesäinen nukkeKaipa se kevät on tulossa, vaikka aika talvinen tunnelma onkin ulkona. Saa nähdä, koska nuo lumikinokset sulavat. Kevään tulon huomaa ainakin siitä, että virkkuukoukku löytyy yhä useammin kädestä. Ideoita tuntuu löytyvän niin paljon, ettei kaikkia ehdi toteuttaakaan. Tämän pienen nuken virkkaaminen ei kuitenkaan vienyt kauan aikaa.

Tyttöjen ollessa pienempiä virkkasin kaikenlaisia nukkeja enemmänkin. Nyt niille ei enää ole samanlaista tarvetta, mutta aina välillä tulee innostus niiden virkkaamiseen. Yleensä minulla ei aloittaessani ole kovin selkeää suunnitelmaa. Useimmiten lähden liikkeelle jaloista, mietin virkkaanko kengät vai en, ja minkäkokoisen nuken teen. Tällä kertaa nukesta tuli aika pieni, pituus on noin 15 cm. Olin kerännyt puuvillaisia jämälankoja, joista valitsin väreiksi vaaleanpunaisen, ruskean ja punaisen.


Nukesta tuli tällä kertaa aika kesäinen. Sillä on paljaat jalat, punainen mekko ja kukka hiuksissa. Mekkoon virkkasin valkoisen vyön ja pitsin helmaan. Heti lankoja valitessani tiesin, että nukke saisi ruskeat, kiharat hiukset. Ne virkkasin erikseen ja ompelin kiinni nuken päähän.Nukkea virkatessani tuli aivan kesää ikävä. Kyllähän se sieltä tulee, mutta kovin hitaasti tuntuu etenevän. Vielä menee aikaa ennen kuin pääsee kirmaamaan ulos paljain varpain ja kesämekossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti