10. toukokuuta 2021

Jämälangoista sukat tyttärelle


Jämälankoja tuntuu riittävän ja se on oikeastaan hyvä, koska välillä tekee mieli saada heti neule alkuun. Silloin voi kaivella jämälankojen joukosta sopivan yhdistelmän ja neuloa vaikka sukat tai lapaset. Raitasukat tai kirjoneulelapaset syntyvät pienistäkin lankakeristä.

Tällä kertaa keräsin yhdistelmän erisävyisiä harmaita ja piristin sitä valkoisella, vaaleanpunaisella ja violetilla. En halunnut tällä kertaa neuloa ihan tavallisia raitasukkia. Ohjeita selaillessani ihastuin malliin, jossa leveiden raitojen lisäksi on kivoja yksityiskohtia. Color Palette Socks -sukat on suunnitellut Laura Moorats ja malli on ilmaiseksi saatavilla. Tein sukkiin joka toisen leveän raidan harmaalla ja joka toisen muulla värillä. Käytin näihin sukkiin kolmea eri harmaan sävyä, joita kaikkia oli hiukan jäljellä.Tämä väriyhdistelmä on mielestäni kaunis. Olin vähän suunnitellut tekeväni nämä itselleni, mutta kuopus ihastui näihin sukkiin jo niiden ollessa vielä kesken, ja lupasinkin ne hänelle. Ehkä neulon itselleni vielä sukat tällä samalla mallilla, mutta eri värisenä. En ollut pitkään aikaan neulonut sukan kärkeen sädekavennusta, mutta näihin tein sellaisen ohjeen mukaisesti ja aika kivaltahan se näyttää. Meillä on nyt kuopuksen kanssa niin saman kokoinen jalka, että hyvin istuivat nämä sukat omaankin jalkaani.


5 kommenttia:

 1. Onpas mukavat ja harmoniset sukat! Minäkin tykkään jämälangoista kovasti. Saa käyttää luovuuttaan niissä ihan eri tavalla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan totta, mukava sommitella lankoja ja mietiskellä, mitä niistä voisi tehdä.

   Poista
 2. On tosi kauniit sukat!Ei ihme, että kuopus ihastui.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näistä sukista tuli kyllä ihanat. Vähän ehkä harmittaa, etten saanut pitää näitä itse.

   Poista
 3. Ihastuttava värimaailma, aavistus kevättä juuri vastasulaneen lumen jättämän maiseman harmauden jälkeen <3

  VastaaPoista