19. tammikuuta 2018

Chrysaetos-huivi ja Aquila-kämmekkäätOsallistuin ennen joulua Heidi Alanderin mysteerihuivineulontaan. Vähän mietin, ehdinkö neulomaan huivia juuri joulun alla. Vihjeitä tuli kuitenkin sen verran harvoin ja lisäksi huivi oli melko yksinkertaista neulottavaa, joten pysyin hyvin mukana.
Huivissa on lankana Tukuwool fingering, itse päädyin pitkän pohdinnan jälkeen väreihin Humu, Tyyni ja Joku. Huivi valmistui melkein itsestään. Siinä vuorottelevat yksiväriset ja raitaosuudet. Pitsiä on aina vain huivin toisessa puoliskossa, toinen on sileää neuletta. Huivin reunassa on reunapitsi, jossa pitsikuviota neulottiin aina nurjalla puolella.
Huivista tuli pingotuksen jälkeen riittävän iso hartioilla pidettäväksi. Hartiahuivina olenkin sitä lähinnä käyttänyt ja se on lämmittänyt ihanasti nyt kylminä pakkaspäivinä. Joululahjana tuli ohje huivin seuraksi sopiviin kämmekkäisiin, jotka neulottiin huivista jääneistä langoista. Välipäivinä neuloin nekin valmiiksi. Nyt pakkassäällä näille ihanan lämpimille asusteille onkin ollut käyttöä, kun välillä sisälläkin tuntuu viileältä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti