7. tammikuuta 2018

Joululahjaneuleita

Blogi olikin näköjään kuukauden joululomalla, mutta nyt on lomat lomailtu ja palattu taas arkeen. Ennen joulua aika kului markkinavalmistelujen ja joululahjaneulomusten parissa. Nyt lahjat ovat päätyneet perille ja niitä uskaltaa jo esitellä täälläkin.
Viime vuonna isä sai sukat ja tänä vuonna oli lapasten vuoro. Isäni on kova kalamies, joten neuloin hänelle kalalapaset. Malli on Jorid Linvikin Suuresta lapaskirjasta. Käytin näihin 7 Veljestä -lankaa, joten lapasista tuli paksut, oikein kunnon kintaat. Lapasissa on kahta eri sinistä, tummempi on purkulankaa vanhasta villapaidasta. Näistä tuli sen verran reilut, että tarvittaessa alle voi laittaa vaikka ohuemmat lapaset. Ja nämä saa jäällä helposti käteen ja pois.


Äidille neuloin Nurmilintu-huivin ihanan värisestä violetista Malabrigo Sock -langasta. Tästä tuli hiukan suurempi kuin kesällä neulomastani huivista. Malli on kyllä kaunis ja tästä huivista tuli ihanan pehmeä ja ohut.
Lisäksi äiti sai uudet lyhytvartiset yösukat pehmeästä merinovillasta. Lankana käytin vuosia sitten ostamaani Schachenmayr Rheuma Thermal Wolle -lankaa. Nykyäänhän lankaa myydään Fine Wool -nimellä. Sukkien päälle neuloin kapeaa pitsikuviota, muuten ne ovat ihan perussukat. Tämä lanka sopii kyllä yösukkiin hyvin, ei varmasti kutita ja silti lämmittää ihanasti. 


Siskolle neuloin paksut sukat Novitan Isoveli-langasta. Ohje on Novitan Sukkalehdestä. Sukkiin neulottiin tossupohja aina oikein -neuleena. Ohjeessa yläreunan reikäkerrokseen oli pujotettu nyöri, jonka päissä oli tupsut. Itse en kuitenkaan jaksanut ruveta tupsuja väkertämään, joten korvasin nyörin pitsinauhalla, jonka solmin edessä rusetille. Ihan kivat sukista tuli näinkin. Nämä eivät taida kenkiin mahtua, mutta menevät varmaan hyvin kotisukkina.

Joulu on nyt siivottu pois ja kevättä kohti mennään. Nyt onkin taas aikaa neuloa omia keskeneräisiä valmiiksi. Syksyllä aloitettu alpakkatakki on jo toista hihaa vaille valmis ja ehdin vihdoin yhdistämään Kalevala-peiton ruutujakin. Tännekin tulee toivottavasti taas kirjoiteltua enemmän.

2 kommenttia:

  1. Huivi on ihana ja kaulassa joka päivä. Yösukat pehmeät ja ihanat. Kiitos!

    VastaaPoista