13. toukokuuta 2020

MariechenTämän villatakin halusin neuloa heti malliin törmätessäni. Mariechen on Isabell Kraemerin suunnittelema neuletakki, jossa on hienoja yksityiskohtia, etenkin etureunan pitsineulepaneelit ovat kauniit. Langaksi valitsin suomalaista villaa, Rintalan tilan Iivaria, joka on kainuunharmaslankaa. Lanka oli minulle uusi tuttavuus, aiemmin en ollut sitä käyttänyt. Neulepinnasta tuli kaunis ja ihanan pehmeä. Tätä lankaa tulen kyllä varmasti käyttämään toistekin.Viime aikoina olen neulonut ohuemmista langoista, joten tämä takki tuntui etenevän nopeasti. Toki asiaan vaikutti varmasti myös se, että neuleen takaosa ja hihat ovat sileää neuletta. Tässä neuleessa kaula-aukko on juuri sopivan kokoinen: ei liian kireä, mutta ei myöskään liian avara. Siihen neulottiin vain kapea reunus, kun taas hihoissa ja helmassa on leveämmät joustinneulereunukset.

Tästä neuletakista tuli kyllä yksi suosikeista, lämmin ja ihanan pehmeä. Se on jo ollut kotona käytössäkin viileämpinä päivinä. Ja mikä parasta, tämähän sopii mainiosti yhteen äskettäin neulomieni Tyyni-sukkien kanssa. Ihania kotoiluvaatteita molemmat!


2 kommenttia:

 1. Hei,
  Kaunis on. Suunnittelen samaa mallia, lanka vielä mietinnässä.
  Neulotaanko miehusta pyöreänä ja leikataan auki vai edestakaisin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on kyllä kaunis malli ja melko helppo neuloa. Suosittelen tätä kyllä. Miehusta neulotaan tässä mallissa edestakaisin.

   Poista