24. huhtikuuta 2020

Tyyni-sukat suomalaisesta villasta  Syksyn käsityömessuilta ostin kokeiluun vyyhdin Wilhelmi-lankaa ja neuloin sukat helmikuussa. Ehkäpä näin huhtikuussa on jo aika kirjoitella näistä sukista blogiinkin. Sukista tuli kyllä ihanat.

Vuonue Wilhelmi on muoviton sukkalanka suomalaisesta lampaanvillasta, vahvikkeena on tencel, joka on eukalyptuspuun selluloosasta saatava puukuitumateriaali. Lisää tietoa tencelistä löytyy esimerkiksi Vuonuen sivuilta.

Etsiskelin pitkään sopivaa ohjetta tälle langalle. Minulla oli mielessä melko yksinkertaiset sukat, mutta ihan perussukkia en kuitenkaan halunnut. Sitten törmäsin Marika Lepistön Tyyni-sukkiin ja tiesin heti, että nämä sukat haluan tästä langasta neuloa. Sukat neulotaan varpaista varteen. Jalkaterä on sileää neuletta, yksityiskohtina on ainaoikeinneuleinen kantapää ja varren pintaneulepalkit.

Wilhelmi on ihanan pörheää lankaa, neulepinnasta tuli mielestäni todella kaunis. Ja sukat tuntuvat mukavilta jalassa. Vyyhdistä jäi vielä hiukan lankaa jäljelle, sille pitää varmaan ostaa kaveriksi toinen vyyhti ja neuloa vaikka raitasukat.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti