4. kesäkuuta 2016

Alkukesän tunnelmia pihalta


Lämmintä säätä on taas riittänyt ja ulkona on vietetty aikaa. Pihassa ihanimpia ovat tällä hetkellä toisaalta sireeni ja pioni suurine kukkineen, toisaalta taas kallionkoloissa kukkivat rikko ja ristikki, jotka loistavat väriläikkinä harmaata kalliota vasten.


Tomaatit ja kurkut ovat päässeet laatikoihin, sipulit kasvavat hyvää vauhtia ja kaikenlaista on kylvetty: salaattia, pinaattia, tilliä... Kesäkukkien taimet ovat päässeet lopullisille kasvupaikoilleen. Viinimarjapensaissa on raakileet, ja viime kesänä istutettua raparperia on päästy jo maistelemaan. Kuunliljojen lehdet ovat hetkessä kasvaneet suuriksi, kaikki näyttää aivan erilaiselta kuin vielä pari viikkoa sitten.


Metsänreunassa puolukan ja metsätähden kukat loistavat valkoisina, mustikassa on jo raakileita. Kylvin viime kesänä yhteen kallionkoloon siperianunikkoa, ja nyt ensimmäinen kukka avautui.


Paljon on taas kaikenlaisia suunnitelmia tälle kesälle, saa nähdä mitä kaikkea ehdin toteuttaa. Yhden viime kesän suunnitelmista sain toteutettua jo keväällä: saksankurjenmiekat pääsivät parempaan paikkaan. Komeat lehdet se on ainakin kasvattanut, kukinnasta ei ole tietoa.

Olemme saaneet kevään ja alkukesän aikana seurata varisperheen elämää, sillä varikset tekivät pesän läheisen männyn latvaan. Nyt poikaset lähtivät pesästä, ja kaksi niitä näyttäisi olevan. Muutenkin pihassa ja metsänreunassa näkyy kaikenlaisia lintuja, eilen näin närhenkin männyn oksalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti