23. kesäkuuta 2016

Mehitähtiä

Kun piha on suurelta osin kalliota, sopivat mehitähdet sinne hyvin. Pihassa oli jo valmiiksi iso alue mehitähteä. Siitä olen siirtänyt ruusukkeita eri puolille. Koska pihassa oli entuudestaan vain yhtä mehitähtilajiketta, ostin tänä kesänä kolme uutta mehitähteä. Niistä laittelin ruusukkeita sinne tänne kallionkoloihin.

Katsotaan nyt, kuinka ne selviävät talvesta. Kovia ne joutuivat jo alkuvaiheessa kokemaan, kun muutaman päivän poissaolon aikana variksenpoikaset olivat riepotelleet niitä ympäriinsä. Onneksi suurta vahinkoa ei päässyt tapahtumaan, sillä mehitähdet juurtuvat helposti uudelleen. Nyt variksenpoikaset ovat nähtävästi jo häipyneet, joten mehitähdet saavat ehkä kasvaa rauhassa.

Osan mehitähdistä istutin vatiin. Pohjalle laitoin hiukan multaa, sen päälle pieniä kiviä ja koristeeksi isompia kiviä ja mehitähtiä. Nyt kaksi noita mehitähdistä alkoi kukkia, ja aika kauniilta ne kukkiessaan näyttävät. Vaikka mehitähdet ovat kyllä hienoja ilman kukkiakin.


 

2 kommenttia:

  1. Kyllä on tosi kauniita mesitähtejä. Minullakin on joku lajike. Niissä on yllättävän kauniita kukkia. Nuo ovat helppohoitoisia.Minulla on hyvin säilyneet talven yli.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minullakin tuo yksi on säilynyt hyvin talven yli. Noita uusimpia laitan useampaan paikkaan, niin jos edes jossain säilyisivät. Mehitähtiä on onneksi helppo jakaa.

      Poista