19. kesäkuuta 2016

Violetin sävyjä

Huomasin eilen, että pihassa kukkivat kukat ovat juuri nyt lähes kaikki violetin sävyisiä. Kuunliljojen lehdet ja pari valkoista kukkaa (ahkeraliisa ja hopeahärkki) tuovat vaihtelua violettiin värimaailmaan. Siperiankurjenmiekkakin aukaisi juuri kaksi kukkaa. Kukkia ei taida tulla nyt ihan yhtä paljon kuin viime vuonna, koska kirvat ovat olleet riesana. Mutta kauniita nuo kukat kyllä ovat, ne aivan loistavat harmaata kiveä vasten.Kurjenpolvikin aloittelee kukintaansa, paljon on vielä nuppuja avautumatta. Nyt kukat vähän roikkuvat jatkuvan sateen vuoksi, mutta kyllä ne piristyvät, kunhan aurinko taas tulee esiin. Kurjenpolvi kasvaa meidän pihassa kallionotkossa, jonka se on täyttänyt lähes kokonaan. Kunnolla kukkiessaan se on ihana. Viime kesänä tämä kurjenpolvi kukki uudelleen loppukesällä.

 
Violettina kukkii myös mirrinminttu. Sain sitä äidiltäni palasen, josta osan istutin kalliolle. Nyt kukat alkavat jo varista sen verran, ettei niissä oikein ole enää kuvattavaa.


Viime kesänä istutetut akileijat ovat kukkineet jo jonkin aikaa. Kaikki kolme ovat violetteja.


Kesäkukista tällä hetkellä kukkivat vasta ahkeraliisat, yksi petunia, lumihiutale ja yksi verenpisara. Useammassa pelargonissa ja samettikukassa on nuppuja, kyllä nekin varmasti pian aukeavat, kunhan saadaan taas aurinkoa. Talven yli selvinnyt verenpisara teki jo yhden kukan. Sen verran paljon sitä leikkelin, että lisää kukkia tulee varmaan vasta myöhemmin.


Tämän petunian sain keväällä äidiltäni. Siinä on  kaksivärinen, kerrottu kukka. Kukkia on tulossa enemmänkin, koska nuppuja on paljon. Tämä ilahduttaa etuovella aina kotiin tullessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti