9. marraskuuta 2017

Värikkäät suklaaherkutMeidän perheessä riittääkin näin syksyllä tilaisuuksia herkutteluun, kolmet synttärit ja isänpäivä pitävät siitä huolen. Kakkujakin on ehditty syödä jo monenlaisia, mutta nyt koristeltiin vaihtelun vuoksi suklaakarkkeja. Tämä oli kuopuksen ehdotus ja niin kivoja näistä tuli, että taidetaan tehdä toistekin.

Näihin käytettiin maito- ja valkosuklaata ja koristeltiin kaapista löytyneillä koristeilla. Osaan laitettiin hasselpähkinärouhetta. Mikrossa sulatetut suklaat annosteltiin muotteihin ja koristeltiin. Osa koristeista laitettiin muottien pohjalle ja osa suklaan pinnalle. Olen joskus ostanut silikonisen sydänmuotin, joka sopi tähän mainiosti. Lisäksi käytettiin joskus lahjaksi saadusta suklaapakkauksesta talteen otettua alustaa ja pieniä paperisia karkkivuokia, joita oli kaapissa muutama. Kun suklaata riitti vielä näidenkin täytyttyä, tehtiin muutama karkki jääpalalokerikkoon. Suklaat jähmettyivät nopeasti jääkaapissa ja päästiin maistelemaan.


 


Näistä tuli kyllä ihanan värikkäitä. Ja noista Love-suklaista tuli hienoja, pitää jatkossakin ottaa talteen vastaavat. Joulusuklaarasioistahan saisi myös hienoja muotteja. Näiden suklaiden tekeminen oli sen verran hauskaa, että pitää ehkä tehdä jouluksikin suklaita jouluisemmilla koristeilla.


 

2 kommenttia: