5. marraskuuta 2017

Ihanan lämmin Ilo-huiviTalven tehdessä tuloaan aloin kaivata ihanan lämmintä villahuivia, jonka voisi pakkassäällä kietoa kaulaan. Onhan noita huiveja ennestäänkin, mutta minulla sattui olemaan kolme vyyhtiä Tukuwoolia, joista halusin neuloa jotain ihanaa. Etsin huiviohjetta, johon saisin käytettyä kaikkia kolmea väriä. Minulla oli mielessäni huivi, jossa joka toinen raita olisi valkoinen ja kaksi muuta väriä vuorottelisivat.

Törmäsin Heidi Alanderin Ilo-huiviin ja tiesin heti, että sen haluan noista langoista neuloa. Huivi valmistuikin melko nopeasti, mallineule jäi helposti mieleen ja huivi oli helppo ottaa käteen, kun aikaa sattui olemaan. Päättelin langanpäät neuloessa, koska arvelin, että se saattaisi tuntua ylivoimaiselta huivin valmistuttua. Neuloin huivia, kunnes arvelin koon olevan sopiva. Tällaisesta huivistahan on helppo neuloa minkä kokoinen tahansa.

Lanka: Tukuwool Fingering (Anga, Sake ja Syli)
Puikot: 5 mm

Huivista tuli kyllä ihana, nuo Tukuwoolin värit ovat tosi kauniita. Ja tykkään mallineuleen aaltoraidoista. Huivi on juuri sopivan kokoinen kaulaan kiedottavaksi, mutta menee tarvittaessa lämmikkeenä hartioillakin. Nythän pakkaset kyllä jo menivät ja lumetkin taitavat sulaa pois. Ehdin onneksi kuvata huivin vielä ihanan talvisessa pakkassäässä.


4 kommenttia: