20. huhtikuuta 2021

Pöllölapaset


Luulin hukanneeni yhdet lempilapasistani, joten olihan se neulottava uudet. Melkein joka talvi kadotan yhden lapasparin, mutta sehän tarkoittaa vain sitä, että on syy neuloa uusia. Nuo tällä kertaa hukkaan joutuneet lapaset tosin löytyivät melkein heti uusien valmistuttua, mutta onpahan nyt varaa valita. Koska olin kaivanut tyttären lapasia varten esille Jorid Linvikin
Suuren lapaskirjan, päätin valita mallin siitä. Nämä pöllölapaset olen suunnitellut joskus neulovani, joten tutkailin lankavarastoani ja löysin sieltä sopivasti hiukan vaaleanharmaata ja mustaa lankaa.
Näissä lapasissa on hauskasti käden selkäpuolella oksalla istuva pöllö ja kämmenpuolella pöllön sulkia. Ja nuo peukaloiden pikkupöllöt ovat mielestäni paras osa näitä lapasia. Pikkupöllön pyrstö mahtuu niin sopivasti peukalokiilaan.

Nämä lapaset valmistuivat aika nopeasti ja niistä tuli kyllä hauskat. Vähän sotkuinen tuli tuosta kuviosta joistakin kohdin, ehkä hosuin liikaa neuloessani. En jaksanut myöskään viimeistellä näitä muuten, päättelin ainoastaan langanpäät. Omaan käyttöönhän nämä ovat, niin eipä tuo haitanne. Muutaman kerran olen jo ehtinyt näitä käyttääkin. Nyt alkaa kyllä päivällä jo pärjätä ilman lapasiakin, mutta aamuisin on aika viileää. Ja onpahan nyt ensi talveksi lapasia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti