18. maaliskuuta 2018

Siksaksukat



Villasukkia tarvitaan vielä, vaikka maaliskuu on jo pitkällä. Vähän alkaa kevät olla jo mielessä, kun valo lisääntyy. Ainakin yhdet sukat ehdin kuitenkin vielä tälle talvelle neulomaan. Nämä sukat valmistuivat tyttären toiveiden mukaan ja lempiväreillä tietysti. Toiveena oli ohuemmat, kenkiin mahtuvat sukat. Kuvioiksi valikoituivat ohuet siksak-raidat mustalla pohjalla.




Lankoja löytyi onneksi omista varastoista sopivasti, musta lanka tosin loppui kesken ja jouduin jatkamaan toisella, samannäköisellä langalla. Eipä tuota langanvaihtoa onneksi huomaa raitojen joukosta. Esikoinen toivoi sukkiin vähän pidempiä varsia. Tätä pidempiä en jaksanut neuloa, mutta nämä kuulemma kelpaavat kyllä.


 

Nämä sukat näyttävät aika hauskoilta nurjaltakin puolelta, hiukan erilaisine raitoineen. Neuloin sukan suuhun joustinneuletta ja kantapääksi tiimalasikantapään. Jostain syystä nämä sukat etenivät tosi hitaasti. Ehkä siihen vaikutti se, että sukkien neulomisen aikana koko perhe ehti sairastaa, joten neulomiselle ei jäänyt niin paljon aikaa. Pelkäsin jo, etteivät ne enää ehdi tämän talven pakkasille jalkaan, mutta pakkassäätä tuntuu vielä riittävän. Nämä sukat ovat tainneet olla tällä viikolla joka päivä käytössä. Ja hyvä niin, kun ei tiedä, mahtuvatko vielä ensi talvena jalkaan.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti