8. kesäkuuta 2018

Villapesupinnat jämälangoistaBlogin puolella on ollut taas pitkään hiljaista. Koko toukokuun oli niin hyvää säätä, että kaikki liikenevä aika meni pihahommissa, enkä ole kotona juuri ehtinyt tietokoneen ääreen istahtaa. Lisäksi olen kulkenut työmatkat pyörällä, joten käsityöaika on vähentynyt parilla tunnilla / päivä, kun en ole bussissa istunut.

Jotain olen kuitenkin saanut valmiiksikin. Niistä esittelen nyt juuri valmistuneen neuleen, joka on taas huivi. Näitä tulee näköjään neulottua. Kyseessä on Villapesuohjelma-podcastin naisten suunnittelema huivi, jota on neulottu yhteisneulontana. Ensin ajattelin, etten tähän neulontaan lähde ollenkaan mukaan. Onhan noita huiveja ennestäänkin. Aikani katselin muiden huivien etenemistä ja aloin tutkailla jämälankojani. Ja kuinka ollakaan, yhtäkkiä olikin huivi jo alulla. 


 

Huivi neulotaan fingering-vahvuisesta langasta, joten oikean paksuisia jämälankoja löytyi ihan kiitettävästi. Valitsin huiviin ihanimmat värit, sekä valkoisen ja harmaan tasapainottamaan värejä. Käytin huiviin kolmea erilaista valkoista lankaa, mutta valmiissa huivissa se ei juurikaan näy. Tämä huivi oli kyllä hyvä jämälangoille, koska osaa väreistä tarvittiin vain vähän. Ei myöskään haitannut, vaikka joku raita jäi langan loppumisen takia kapeammaksi, tein sitten seuraavan vastaavasti leveämmäksi.
Värien ja mallineuleiden vaihtuminen piti mielenkiinnon yllä, eikä neulominen tuntunut tylsältä. Huivi ensin leveni ja sitten kapeni. Lopuksi neulottiin toiseen päähän brioche-neuletta, joka oli minulle uusi tekniikka. Ohje oli kuitenkin niin hyvä, että neulominen sujui joutuisasti. Pari pientä virhettä tosin pääsi huiviin pujahtamaan, kun illalla väsyneenä neuloin. Valmiin huivin päihin lisättiin vielä tupsut. Pitkään mietin, millä värillä tupsut tekisin. Lopulta päädyin tekemään niistä kaksiväriset, niin että molemmissa on valkoisen langan kaverina toinen lanka. Niistä tulikin aika kivat.
Tästä huivista tuli riittävän iso hartioilla pidettäväksi. Se lämmittää varmasti ihanasti syksyn viileillä säillä. Ja aika koleaahan on viime päivinäkin ollut. Ja tässä huivissa on kyllä ihanat värit. Nyt vähän houkuttelisi tehdä toinenkin eri väreillä, mutta ehkä jotain muuta välillä. Pistän kuitenkin ohjeen talteen jämälankojen varalle.Lanka: sekalaisia jämälankoja
Puikot: 4 mm

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti