21. marraskuuta 2018

Kädentaitomessut 2018Messulippu saatu blogipostausta vastaan

Suomen kädentaidot -messut piristävät aina mukavasti marraskuun harmaudessa. Messuilla pääsee ihailemaan ja hypistelemään mitä ihanampia lankoja. Tänä vuonna olin suunnitellut käyttäväni messuihin kaksi päivää. Perjantai oli sopivasti vapaapäiväkin. Sää oli kuitenkin pitkään jatkuneen harmauden jälkeen messuviikonloppuna ihanan aurinkoinen. Niinpä en jaksanutkaan perjantaina lähteä messuhalleihin pyörimään, vaan käytin päivän sen sijaan ulkoiluun.

Lauantaina lähdimme kuitenkin suunnitellusti heti aamusta perheen naisväen voimin messuilemaan. Olimme etukäteen tulostaneet kartat ja merkinneet suosikkikohteitamme niihin. Ilman karttoja suunnistaminen suurissa messuhalleissa on melkoisen hankalaa. Messuilla oli tänä vuonna useita vesipisteitä, joten varasimme juomapullot mukaan.


Tytötkin jaksoivat kierrellä messuilla useamman tunnin. Välissä pääsi puuhailemaan työpajoissa ja virkistäytymään pehmiksellä. Aikamoinen tungos oli halleissa ja kuvien ottaminen vähän unohtui tyttöjen kiirehtiessä eteenpäin. Paljon kaikkea messuilla kuitenkin ehdittiin nähdä ja ostoksiakin tehtiin riittävästi. Ihan kaikkea ei ehditty näkemään ennen kuin väsymys yllätti. Ehkä ensi vuonna käytän yhden päivän siihen, että kiertelen messuilla itsekseni ihan rauhassa. Messuilla pääsi itsekin tekemään kaikenlaista erilaisissa työpajoissa. Meille päätyi koristeeksi hieno maisema pupuineen ja kuusineen, joka tosin kärsi jonkin verran vaurioita messuilla kiertelyn aikana.Sitten ostoksiin: Tytöt etsivät messuilta nimenomaan askartelutarvikkeita. Teippejä löytyi useammastakin paikasta, samoin kaikenlaisia tarroja. Joulukortteja ja muita jouluaskarteluja varten ostimme ison pussillisen lumihiutalekoristeita. Itselleni ostin uuden kirurginveitsen, sillä vanha on kadonnut jonnekin. Veitsen mukana tuli paketti varateriä ja leikkausalusta.
Kankaiselta valitsimme jokainen oman kangaspalasen. Minä ihastuin värikkääseen kissakankaaseen, siitä aion ommella pussukan itselleni.


Pääsin myös hypistelemään lankoja, vaikka se olikin tyttöjen mielestä vähän tylsää. Kässäkerho Pom Pomista ostin vyyhdin ihanan väristä Merino Singleä, se on messuostoksista ainoa, jolle ei ole vielä käyttötarkoitusta mietittynä. Kuopus pitää huiveista, ja niitä onkin kertynyt jo aikamoinen kokoelma. Messuilta hän löysi itselleen Villapuron värikkään, kimaltelevan huivilangan, minä tosin saan huivin toteuttaa. Esikoinen haluaa itselleen neulotun ponchon. Hän valitsi siihen langaksi Fyberspates Scrumptious 4 ply -langan, josta löytyi juuri oikea sävy. Tuo onkin ihanan pehmeää lankaa ja lisäksi konepestävää. Itselleni ostin vielä vyyhdin AkvarelliElliä lempiväreissäni. Siitä neulon itselleni joko sukat tai huivin. Lisäksi kassiin päätyi neljän kerän satsi Menitan Lassea sukkiin ja lapasiin sekä kerä kimaltelevaa pörrölankaa, josta tulee mahdollisesti ainakin barbeille jotain.Näiden lisäksi hankittiin pipoon tupsu Paapon osastolta, sieltä esikoinen löysi myös itselleen kaktuskortin. Molemmat tytöt saivat myös kauniiseen tulitikkuaskiin pakatut pienet kakut.Jokaiselle löytyi jotain ja osa ostoksista pääsi jo käyttöönkin. Messuilla kiertelyn jälkeen olimme aika uupuneita, mutta kivaa oli silti. Ensi vuonna uudestaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti