29. tammikuuta 2019

Ihana Unelmien puutarhaVähän kesän värejä näin talven keskelle. Tämän ihanan kukkapeiton virkkasin joululahjaksi äidilleni, joka on innokas puutarhuri. Peitto tuo aivan kesän mieleen ihanine väreineen ja kukkasineen. Halusin virkata peittoon oikeita kukkia, niinpä sieltä löytyy mm. sini- ja valkovuokko, siperianunikko ja pinkki pioni. Ruudut valmistuivat kesähelteillä, ne olivat sopivaa virkattavaa kuumuuteen. 

Ruutuja yhdistävän kerroksen virkkasin köynnökseksi, joka kiemurtelee ruutujen välissä ja päättyy kukkaan. Reunukseen virkkasin keltaisia ja valkoisia krookuksia. Lankana peitossa on Drops Safran, josta löytyi runsaasti värivaihtoehtoja.
Yhteensä palasia on peitossa 12 kpl, kaksi kutakin kukkaa. Peiton kokoa en tullut mitanneeksi ennen pakettiin käärimistä, mutta aika sopivan kokoinen siitä tuli. Tämän peitonhan on suunnitellut Anne Vierimaa / Anceliga Design ja ohje löytyy täältä. Peittoa virkattiin yhteisvirkkauksena keväällä 2018. Itse aloitin peiton vasta heinäkuussa ja se taisi olla kokonaan valmis loka- marraskuun vaihteessa. Kukkaruudut valmistuivat kyllä nopeaan tahtiin, mutta työ jäi tauolle siinä vaiheessa, kun piti ryhtyä paloja yhdistämään. Hyvissä ajoin ennen joulua sain sen kuitenkin valmiiksi ja pakettiin. Nyt se ilahduttaa jo uutta omistajaa.
Blogin joululoma taisi vähän venähtää, nyt yritän päästä taas kirjoitusvauhtiin. Töitä on valmistunut tasaiseen tahtiin tauon aikanakin, joten materiaalia postauksiin pitäisi ainakin olla. Seuraavaksi ehkä jotain hiukan talvisempaa... Hyvää alkanutta vuotta kaikille!


2 kommenttia:

  1. Peitto on ihana❤. Sohvalla sen alla mukava suunnitella kesää.

    VastaaPoista