11. maaliskuuta 2020

RiikinkukkosukatRiikinkukkosukat aloitin jo aikaa sitten, mutta ne jäivät jostain syystä kesken. Muistaakseni tuli kiireellisempiä neulottavia ja näiden sukkien jatkaminen tuntui jostain syystä työläältä, kun en oikein edes muistanut, mihin olin jäänyt. Aika sukkelastihan ne sitten kuitenkin valmistuivat, kun jälleen kaivoin työn esiin ja ryhdyin neulomaan.
Malli on Lumi Karmitsan Riikinkukot. Taustavärinä käytin mustan sijasta valkoista ja kuviovärinä näissä sukissa on ohjeessa mainittu Hjertegarn Kunstagarn. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun käytin kyseistä lankaa ja olin hiukan pettynyt siihen. Värit ovat ihanat, mutta langan paksuus vaihteli todella paljon. Välillä oli todella ohuita kohtia ja välillä taas paksuja. Kirjoneuleessa tämä tekee kuviosta hiukan epätasaisen. Myöskään valkoinen pohjaväri ei ehkä ollut kovi hyvä valinta, sillä sukan varressa niissä kohdissa, missä pohjaväriä on suurina alueina, pilkottaa kuvioväri hiukan alta, kun neuletta venyttää.

Kaikesta huolimatta näistä sukista tuli kuitenkin kauniit ja pääsevät kyllä käyttöön. Todennäköisesti neulejälkikin hiukan tasoittuu käytön myötä.

2 kommenttia:

  1. Vau! Upeat sukat! Kuvissa tuo valkoinen taustaväri tuo hienosti kuvion värit esiin. Uskon, että käytössä ei kukaan kiinnitä huomiota, vaikka kuviolanka hieman näkyy valkoisien lankojen välistä. Minullakin on jäänyt joskus jokunen työ jostakin syystä kesken (yleensä toinen työ vienyt kiinnostuksen ja innostuksen kässälistalla) ja työn jatkaminen on ollut silloin kyllä haastavaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tykkään kyllä tuosta valkoisesta taustaväristä itsekin. Ja kokemuksesta olen huomannut, että kirjoneulesukat kyllä tasoittuvat käytössä, vaikka ne kastelisi ja pingottaisi/höyryttäisi neulomisen jälkeenkin.

      Poista