25. maaliskuuta 2020

Nuppu-huiviHiihtolomareissulle matkaneuleeksi piti saada joku kevyt ja helppo työ. Keskeneräisinä oli lähinnä kirjoneulesukkia, joissa oli useampia lankakeriä ja joihin liittyi tarkkaa ohjeen seuraamista. Niinpä aloitin pitsihuivin joskus hankkimastani Rowan Fine Lace -langasta. Malliksi valikoitui Nuppu/Floral Janina Kallion kirjasta Lumoavat neulehuivit.
Kirjan huivi on neulottu fingering-vahvuisesta langasta, joten käyttämäni lanka on hiukan ohuempaa. Sinänsä langan vahvuus ei tällaisessa pitsihuivissa ole niin merkityksellinen, joskin se saattaa vaikuttaa huivin kokoon. Tässä huivimallissa huivin kokoa on onneksi helppo kasvattaa neulomalla enemmän mallikertoja. Koska lankaa oli riittävästi, neuloin omaan huiviini hiukan enemmän pitsikuvio- ja ainaoikeinneuleraitoja.
Neulomisen aloitin jo ennen hiihtolomaa ja neuloin huivia siihen asti, että mallineule alkoi olla muistissa ilman ohjettakin. Tässä riitti silti hyvin neulottavaa koko reissun ajaksi.
Huivista tuli kyllä ihanan kevyt ja ilmava. Ja tämä hopeanharmaa värisävy on mielestäni kaunis. Näitä huiveja ei vaan voi olla neulomatta, niistä tulee aina niin ihania.


2 kommenttia:

  1. Todella kauniin huivin olet tehnyt.❤️ Ja tuo väri on aivan nappi tuohon malliin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Olen jo pidempään miettinyt tämän huivin neulomista, on kyllä kaunis malli.

      Poista