11. syyskuuta 2020

Kellokukat-sukat


Kuopus toivoi keväällä paksuja villasukkia. Varastoista löytyi sopivasti hiukan vajaa kerä paksua violettia lankaa, jonka arvelin riittävän kirjoneulesukkiin valkoisen kanssa yhdistettynä. Malliksi valittiin yhdessä Lumi Karmitsan
Kellokukat.
Nämä sukat neulottiin ylhäältä alaspäin ja kantapää tehtiin viimeisenä. Paksulla langalla neulottuna sukat valmistuivatkin nopeasti. Violetti lanka riitti sukkiin juuri ja juuri muuten, mutta kantapäät jouduin neulomaan valkoisella. Kuopusta tämä ei haitannut, sukat olivat hänen mielestään hienot. Näihin hupeni taas lankavarasto hiukan. Näitä vajaita keriä tuntuu aina kertyvän ja aika hyvin olen nyt saanut niitä neulottua.

Kovin paljon näille sukille ei tosin keväällä ollut enää käyttöä, mutta nyt kun sää on jo muuttunut hiukan syksyisemmäksi, pääsevät ne varmasti taas käyttöön.
4 kommenttia:

 1. Onpa kauniit sukat! Mulle onkin ihan uusi asia, että kantapää neulotaan sukissa viimeisenä. Näin sitä oppii aina uutta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käsitöitä tehdessä oppii kyllä jatkuvasti uutta. Itse olen tehnyt tällaisen kantapään aiemminkin, mutta yleensä neuloessani sukat varpaista varteen. Tämä tekniikka on hyvä myös puhkikuluneiden kantapäiden korjaamiseen. Jos koko kantapää on kulunut ohueksi, on helpompi neuloa se uudelleen kuin ryhtyä parsimaan.

   Poista
 2. Kauniit sukat. Lapsenlapsista kaksi kuudesta eli tytöt haluavat joululahjaksi kukkasukat ja malli hakusessa. Tuo on yksi hyvä malli ja oppisi uuden kantapäänkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on kyllä kiva malli ja valmistuu nopeasti, kun lanka on sen verran paksua. Oma tyttäreni ainakin ihastui näihin sukkiin.

   Poista