24. syyskuuta 2020

Kesäinen raitapaitaKesällä teki mieli neuloa joku kiva kesäneule. Puuvillalangasta neulotut paidat tuntuvat usein mielestäni hiukan kovilta ja jäykiltä, mutta nyt olen ihastunut ohuisiin lankoihin, joissa on yhdistetty puuvillaa ja villaa. Niistä syntyy ihanan kevyitä ja ilmavia neuleita, jotka sopivat mainiosti kesäkäyttöön. Lankojakin löytyi sopivasti omista varastoista: reilu kerä mustaa Hjertegarn Wool Cotton -lankaa ja pari kerää vaaleaa Holst Garnin Coastia. Arvelin langoista riittävän lyhythihaiseen kesäpuseroon.
Aloitin neuleen ylhäältä ja lisäsin silmukoita kaarrokkeessa tasaisin välein. Kaula-aukkoon en tehnyt varsinaista reunusta, sillä halusin sen rullautuvan hiukan. Kainaloiden jälkeen aloitin ohuet raidat, jotka tihenivät alaspäin mentäessä. Ensin vaihdoin raidoista suoraan mustaan väriin ja aioin neuloa helman kokonaan mustalla. Tämä ei kuitenkaan näyttänyt mielestäni hyvältä, joten purin hiukan ja jatkoinkin raidoitusta helmaan asti niin, että värit vaihtoivat paikkaa.


Helmaan neuloin pienen pyöristyksen ja aina oikein -neuletta. Koska lankaa oli vielä hyvin jäljellä, neuloinkin hihat hiukan pidemmiksi, kyynärpäihin ulottuviksi. Tein niihin myös raitoja ja reunuksen mustana joustinneuleena.

Tästä tulikin tosi mukava ja kevyt kesäpusero. Eikä pukiessa tarvitse edes miettiä kummin päin paita kuuluu, kun etu- ja takapuoli ovat samanlaiset. 
4 kommenttia:

 1. Tästä tuli tosi nätti. Tykkään kovasti tuosta raidoituksesta ja alaspäin siirtyvästä liukumisesta mustaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tykkään tästä kyllä itsekin! Vähän mietin, riittääkö musta lanka loppuun asti, mutta hyvinhän se riitti.

   Poista
 2. Enpä ole tullut ajatelleeksi, että voisi tehdä molemminpuolen puettavan paidan :3 Helpottaisi varmaankin lastenvaattteissa aika tavalla pukemista x)

  Ja raitapaidat ovat jotain niin ihania <3 Etenkin tässä kun värit vaihtavat salakavalasti paikkaa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Raitapaidat ovat kyllä kivoja ja raidoissa on paljon muuntelumahdollisuuksia.

   Neuloin tämän paidan suljettuna neuleena ylhäältä alas ja tällaiseen paitaan tulee automaattisesti samanlaiset etu- ja takakappaleet, ellei taakse neulo lyhennettyjä kerroksia. Joihinkin paitoihin olen niitäkin neulonut, mutta tähän sopi mielestäni tällainen kaula-aukko :)

   Poista