23. helmikuuta 2021

Talviset villasukat jämälangoista


Hetkeen en olekaan nyt tänne kirjoitellut. Jotenkin tuntuu, että kun tauko pitenee, muodostuu kynnys kirjoittamiseen aina vain suuremmaksi. Instagramiin on niin helppo lisäillä kuvia, joten valmistuneita töitä tulee kuitenkin sitä kautta jaettua. Nyt osallistuin kuitenkin niin kivaan yhteisneulontaan, että halusin kirjoitella siitä myös tänne.

Syksyllä lankoja järjestellessäni kokosin yhteen eripaksuisia ja -värisiä jämälankoja ajatuksenani neuloa niistä sukkia. Joulun jälkeen, kun puikot vapautuivat joululahjaneuleista, aloin suunnitella talvisten kirjoneulesukkien neulomista paksummista langoista. Mietin, että keräisin erilaisia kirjoneulekuvioita ja neuloisin niitä sukkiin. Sitten törmäsinkin Instagramissa kivalta vaikuttavaan yhteisneulontaan, jonka järjesti Johanna Tavaroiden taikamaailma -blogista. Tämä Tajunnanvirta-KAL oli siitä hauska, että Johanna antoi vihjeitä,joiden perusteella jokainen osallistuja sai suunnitella omat sukkansa.Olin valinnut sukkiin paksuja sukkalankoja (esim. Novita 7 Veljestä). Näin paksulla langalla en saanut kovin ihmeellisiä kuvioita sukkiin mahtumaan. Kuvioiden sommittelua hankaloitti vielä se, että minulla oli jokaisella puikolla 13 silmukkaa, joka on aika haasteellinen toistuvien kuvioiden suunnitteluun. Vaihtoehtoina oli lähinnä neuloa kuvioita, jotka olivat joko 4 tai 13 silmukkaa leveitä. Sukan terässä tosi luovuin tästä ja neuloin pari kuviota, jossa kuvioiden välit eivät olleet yhtä pitkiä joka kohdassa. Eipä tuo nyt niin valmiissa sukassa häiritse.

Sukkiin sai neuloa lumihiutaleita, sydämiä, raitoja jne. Oli hauska seurata Instagramissa, millaisia sukkia muut samoilla vihjeillä neuloivat. Niin erilaisia tuotoksia syntyi lankavalinnasta ja kuvioista riippuen. Piirtelin sukkiin neulomani kuviot itse, kun en jaksanut etsiä silmukkamäärääni sopivia kuvioita. Väreinä minulla oli kolme sinistä, kaksi harmaata ja kaksi valkoista. Vähän jännäsin, riittävätkö langat loppuun asti, mutta riittiväthän ne onneksi. Viimeinen vihje sukkiin tuli ystävänpäivänä ja se innoitti kirjomaan varpaisiin siniset sydämet ketjupistoilla.Näistä sukista tuli kyllä kivan talviset ja ihanan lämpimät. Ja mikä parasta, näitä oli tosi hauskaa neuloa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti