1. helmikuuta 2017

1-vuotias blogi


Blogini juhlii tänään 1-vuotissynttäreitään! Vuosi sitten rohkaisin vihdoin mieleni ja perustin blogin. Olin kypsytellyt ajatusta mielessäni jo pidempään, mutta se tuntui liian hankalalta ja aikaa vievältä. Tämän vuoden aikana blogi on sujahtanut osaksi elämääni. Instagramiin tulee laitettua kuvia lähes päivittäin, se käy niin nopeasti ja helposti. Blogiin olen pyrkinyt kirjoittamaan suunnilleen kaksi postausta viikossa, vähän sen mukaan, kuinka aikaa on ollut.

Vuoden aikana postauksia onkin kertynyt tasan 100. Enimmäkseen olen esitellyt neuleita, vaikka jonkin verran olen myös virkannut ja ommellut. Neuletakkeja on valmistunut yhteensä viisi ja -paitoja kaksi. Lapasia olen neulonut 12 paria ja sukkia 5 paria. Lisäksi on valmistunut mm. huiveja ja kämmekkäitä.

Vaikka neuleita onkin valmistunut määrällisesti eniten, on viiden suosituimman postauksen joukossa kuitenkin neljä virkkausaiheista. Virkatuista matoista kirjoittamani postaus on ylivoimaisesti luetuin ja hyvänä kakkosena tulee virkattu lampunvarjostin. Lisäksi virkatut heijastimet ja patalaput ovat mahtuneet viiden luetuimman joukkoon. Virkkausten jälkeen viidennelle sijalle yltää äidille joululahjaksi neulottu pitsihuivi. Nyt joulun jälkeen en ole vielä virkkuukoukkuun tarttunut, mutta vähitellen sekin alkaa taas houkutella.

Pihajuttuja ja leivontaakin on blogissa näkynyt. Nyt talvella pihalla ei ole paljon esiteltävää, mutta kunhan kevät koittaa, alkaa pihakuviakin blogissa varmasti taas näkyä. Leipomuksista blogiin päätyy vain osa. Haasteena on saada kuvat otettua ennen kuin ne katoavat parempiin suihin.



Blogin avulla pysyn hyvin selvillä siitä, millaisia käsitöitä olen tehnyt. Muuten ne tuppaavat ajan mittaan unohtumaan. Täältä on myös helppo tarkistaa, millä ohjeella se herkullinen piirakka olikaan tehty. 

Mikä postaus teidän mielestänne on ollut mielenkiintoisin tai hyödyllisin? Omaa suosikkiani en osaa valita, ensimmäisenä esittelemäni valkoinen villatakki on kyllä yksi parhaista. Takkia on tullut pidettyä paljon tämän vuoden aikana. Myös tytöille neulomani kaarrokeneuleet kuuluvat suosikkeihini. Välillä on pakko vain ihailla niiden värejä ja kuvioita.

Synttäreiden kunniaksi jaan teille erään kakkuohjeen. Ohjeen olen joskus kirjoittanut kirjaan, johon keräsin ruoka- ja leivontaohjeita aikana ennen nettiä. Ohjeen alkuperästä minulla ei ole tietoa, äidiltäni olen sen joskus saanut. Tätä en olekaan pitkään aikaan leiponut, mutta äskettäin selailin tuota kirjaa ja ohje osui silmiini.



Suklainen kahvikakku 

250 g margariinia tai voita
2 dl sokeria 
3 munaa
4 dl vehnäjauhoja
4 rkl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
2 tl vanilliinisokeria
1 dl mantelirouhetta
1 dl vahvaa kahvijuomaa 

Kuorrutus:
25 g margariinia tai voita
2 dl tomusokeria
1 1/2 rkl kaakaojauhetta
2 rkl voimakasta kahvijuomaa

Pinnalle:
suklaarouhetta, suklaamakeisia tai suklaarusinoita

Vaahdota rasva ja sokeri, vatkaa joukkoon kananmunat yksitellen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan vuorotellen jäähtyneen kahvijuoman kanssa. Sekoita taikina tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun rengasvuokaan. Paista 175 asteen lämmössä noin tunti. Anna kakun jäähtyä.
Sulata rasva kattilassa tai mikrossa. Lisää kahvi ja siivilöi joukkoon tomusokeri ja kaakaojauhe. Sekoita tasaiseksi. Levitä kuorrutus jäähtyneen kakun pinnalle ja koristele suklaarouheella, -makeisilla tai -rusinoilla.



Lopuksi haluan vielä kiittää teitä kaikkia, jotka blogiani luette! On kiva, että lukijoita on vuoden aikana löytynyt. Saapa nähdä, millainen ensi vuodesta tulee. Pari ihanaa neuletta ihan itselle on ainakin suunnitteilla ja yksi lähes valmiinakin.    

5 kommenttia:

  1. Onnea yksivuotiaalle! Tällä hetkellä nuo ihanat pelargonit tuntuvat vievän kevättä eteenpäin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Pelargonit ovat kyllä ihania. Kohtahan se kesä taas tulee ja saadaan nauttia niiden kukinnasta.

      Poista
  2. Täytyypä kokeilla tuota kakkuohjetta, näyttää herkulliselta. Olen vasta aloittanut blogijutut...kauan sitä myös suunnittelin mutta nyt tuntui olevan ajankohta sopiva. Blogissa tosiaankin työt pysyy tallessa,ne kun tuppaavat muuten hukkua kaapinperukoille tai lahjaksi jollekkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kävin kurkkaamassa blogiasi, kivalta vaikuttaa :) Itse olen kyllä huomannut, että nopeasti unohtuu mitä on tullut tehtyä ja koska. Blogista ne on tosiaan helppo tarkistaa.

      Poista
    2. Kiva kun tykkäsit, tänään olen sinne taas postaillut ja huomenna lisää kunhan saan valmiiksi. Tänään on kyllä pyryttänyt koko päivän, lumentulo saisi jo loppua.

      Poista