11. helmikuuta 2017

Pieniä pussukoita kierrätyskankaista


Innostuin järjestelemään kangaskaappiani, joka oli päässyt aika sekavaan kuntoon. Pyrin pitämään erityyppiset kankaat omilla hyllyillään, mutta ajan mittaan ne aina tuppaavat sekaantumaan. Kangasvarastoni koostuu suurelta osin vanhoista lakanoista, verhoista ja vaatteista, mutta joku aivan uusikin kangaspala mahtuu mukaan.



Pienistä kangaspaloista ompelin pussukoita, niille tuntuu aina löytyvän käyttöä. Sopivan pituisia vetoketjuja ei tähän hätään kotoa löytynyt, joten ompelin pussukat kaavalla, joka on peräisin kirjasta Tildan talossa. Kirjassa on kaava isompaan ja pienempään pussukkaan, tällä kertaa käytin pienempää kaavaa. Tällaisia pussukoita olen ommellut ennenkin. Kiinnityksen voi laittaa napilla tai nepparilla. Pussukoita voi myös halutessaan koristella vaikkapa pitsillä tai nauhalla.

Pussukoiden materiaalina käytin vanhoja lakanoita, verhoa, hametta jne. Jäljellä olevat palaset olivat niin pieniä, ettei niistä olisi enää mihinkään isompaan riittänyt. Vuorikankaat ovat kaikki vanhaa lakanaa. Vanhoissa ja kuluneissakin lakanoissa reunoilla on yleensä paljon aivan käyttökelpoista kangasta.



Tällaisia pussukoitahan voi käyttää vaikka meikkipusseina tai säilyttää niissä muita pikkutavaroita.



 

2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kiitos! Pieniä pussukoita kyllä aina tarvitaan. Ja nämä ovat aika nopeita tehdäkin.

      Poista