7. maaliskuuta 2017

Pitsipaitoja


Lainasin kirjastosta kirjan Mekkotehdas koulutyttöjen tyyliin, jossa olikin monta mukavan näköistä mallia. Aikoinaan ompelin tytöille monta mekkoa ensimmäisen Mekkotehdas-kirjan kaavoilla. Nyt on mekkoikä jo ohitettu, joten halusin kokeilla tämän uudemman kirjan kaavoja.Ensimmäisenä pääsi toteutukseen Hyppy-toppi. Ompelin ensin yhden paidan kierrätyskankaasta, jotta sain testattua koon sopivuuden. Koko 134 oli sopiva molemmille tytöille, esikoiselle pidensin helmaa hiukan. Eurokankaan palaosastolta löytyi viime käynnillä kiva pitsikangas, josta halusin ommella tytöille paidat kesäksi. Hyppy-toppi on suunniteltu joustavalle kankaalle, mutta malli on sen verran väljä, että onnistui hyvin joustamattomastakin kankaasta. Lisäsin vain pääntielle käännevaran.


Paidat oli kyllä helppo ommella ja kivan näköisetkin niistä tuli. Niin kivan näköiset, että tekisi mieli ommella itsellekin samanlainen. Tämä kaava pistetään kyllä talteen. Näitä paitoja olisi helppo tehtailla enemmänkin erilaisista kankaista.

 

6 kommenttia:

 1. Onpa ihanan näköisiä. Malli näyttää mukavalta ja varmaan kiva muillakin kuin pitsikankaalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuli kyllä kivat. Näitä pitää tehdä useampia, kunhan löydän kivoja kankaita. Ja kokeilen ehkä ommella itsellenikin jonkun :)

   Poista
 2. Tosi kaunis. Mäkin tykkään pitsipaidoista/tunikoista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Pitsipaidat ovat kyllä ihania ja tässä pitsissä oli mielestäni kaunis kuvio.

   Poista
 3. Meidän neljäsluokkalainen haluaisi ommella itse. Olen miettinyt, mistä löytyisi sopivia kaavoja aloittelijalle. Olisikohan tuossa kirjassa sopivia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuossa kirjassa on monenlaisia malleja, myös helppoja kuten tämä paita. Varmasti löytyy ommeltavaa myös aloittelijalle. Ja taitojen kasvaessa voi siirtyä vaikeampiin malleihin. Kirjassa oli myös muita hauskoja juttuja, kuten kankaan kuviointia hamahelmien avulla. Hienoa, että neljäsluokkalainen on innostunut ompelemisesta!

   Poista