31. maaliskuuta 2017

Sytomyssyjä ja vauvansukkia


Viime aikoina ei ole ollut neulontakohteista pulaa. On kerätty sukkia juhlavuoden vauvoille ja myssyjä syöpää sairastaville. Itsekin olen muiden töiden lomassa saanut neulottua muutaman parin sukkia ja jonkun myssynkin.

Vauvansukkia ovat monet innostuneet neulomaan, ja keräystavoitteet alkavat jo täyttyä. Itse neuloin alkuvuodesta kolme paria pikkuisia sukkia. Lankana käytin valkoista ja sinikirjavaa Nalle-lankaa. Sukat neuloin mallilla, jonka totesin ainakin omien lasteni kohdalla hyväksi. Yhdet sukat neuloin raidallisiksi, muihin tein varteen kirjoneuletta. Hiukan nuo kuviot hukkuvat kirjavaan lankaan, mutta en tullut ennen neulomista sitä ajatelleeksi.Näitä pikkuisia sukkia oli kyllä hauska neuloa pitkästä aikaa. Ja miten suloisia noin pienet sukat ovatkaan! 

Myssyjä neuloin sekä aikuisten että lasten koossa, joka myssyn eri mallilla. Langat näihin löytyivät valmiiksi kotoa, myssyn koko määräytyi sen mukaan, kuinka paljon mitäkin lankaa oli jäljellä.
Blend Bamboo -langasta neuloin Will I Be Pretty -myssyn. Tästä myssystä tuli mielestäni kaunis, väri on ihana tumma petrooli. Tämä myssy on varmasti mukavan viileä kesäkäytössä tai sisällä.
Tumman violetista Drops Baby Merino -langasta neulotun myssyn mallineuleen löysin Kotivinkin ohjeista. Neuloin ohjeesta poiketen myssyn alareunaan joustinneuletta ja tein myssystä hiukan lyhyemmän. Valmiiseen myssyyn kiinnitin vielä neulotun rusetin. 
Neuloin myös kaksi lasten myssyä Lankavan malleilla. Vaaleanpunainen myssy on Silo-pipo ja violetti Silje-pipo. Molemmat myssyt ovat Drops Baby Merino -lankaa. Hiukan olisi vielä Baby Merinoa jäljellä, mutta niin pieniä määriä, ettei niistä taida saada kuin raitapipon aikaan.
Viime aikoina on kyllä tullut tehtyä sen verran pipoja ja myssyjä, että ehkä jotain muuta seuraavaksi. Ja kohtahan saa jo kaivaa kesävirkkaukset esiin.

4 kommenttia:

 1. Läksin etsimään vinkkejä vauvan sukkiin. Ihania nuo. Olet tosi hyvä kutoja, nuo myssytkin, vau, itse en osaa lainkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi! Tekemällä oppii, itse olen tehnyt käsitöitä ihan pienestä lähtien. Ei se niin vaikeaa ole :)

   Poista
 2. Ihania sukkia- Ja myssyjä myös:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Satu! Pienet sukat ovat kyllä aina ihania <3

   Poista