24. lokakuuta 2017

Valoa syksyn pimeyteen



Vihdoin sain virkattua itselleni valopallon, ja siitä tuli kyllä ihana. Nyt tekisi mieli virkata näitä lisää. Ehkä voisin virkata ohuemmasta langasta vielä kaksi pienempää palloa... Suunnittelin valopallon virkkaamista jo viime talvena, mutta en löytänyt mieleistäni mallia. Halusin nimittäin, että pallo olisi samannäköinen joka puolelta. Olisihan sen mallin voinut itsekin kehitellä, mutta jotenkin en viitsinyt siihen ruveta.

Vihdoin löysin sopivan ohjeen palloon, joka koottiin viisikulmion muotoisista paloista. Kaivoin palloa varten esiin kerän vanhaa Novita Kotiväkeä, jonka olin purkanut jostakin. Otin pallovirkkauksen mukaan syyslomareissulle ja aika sopivasti se reissun aikana valmistuikin. Kovetin pallon liimavesiseoksella ilmapallon avulla. Laitoin pallon roikkumaan kuivumisen ajaksi, ettei se tarttuisi kiinni, mutta tämä osoittautui virheeksi. Palloon jäi nimittäin pieni kohouma siihen kohtaan, josta ilmapallon suu tuli esille. Alimmassa kuvassa tuo kohouma näkyykin. Ensi kerralla kuivatan pallon kulhon päällä, siinä palloa voi käännellä, jotta se säilyttää pyöreän muotonsa. Eipä tuo tosin kovin paljon erotu, jos pallon laittaa niin, että kohouma jää takapuolelle.




Laitoin pallon sisälle pienen, lankamaisen, pattereilla toimivan valosarjan. Sen sai hyvin ujutettua palloon melko pienestä reiästä. Tästä pallosta tulee kyllä ihana valo illan ja aamun hämärässä.


 

4 kommenttia: