27. elokuuta 2018

Kimalteleva lampunvarjostinParisen vuotta sitten virkkasin esikoisen huoneeseen lampunvarjostimen. Siitä tuli aika kiva ja hyvin se on kestänytkin. Nyt kuopuksellakin oli tarvetta uudelle varjostimelle ja päätin virkata toisenkin. Olin oikeastaan lupaillut jo vuoden verran virkkaavani sellaisen, mutta jotenkin se oli jäänyt. Taannoin Sokoksella käydessäni silmiini osui kimalteleva Kaupunkilanka Leikkipuisto -lanka. Siitä löytyi vielä aika sopiva sävykin, joten päätin kokeilla sitä varjostimeen. Halusin nähdä, miltä langan kimalle näyttäisi lampunvarjostimessa.
Esikoisen varjostimen virkkasin puuvillalangasta ja tärkkäsin sokeritärkillä. Nyt valitsemani lanka on tekokuitua, joten kovetin varjostimen muotoonsa liima-vesiseoksella. Muuten tein sen samalla periaatteella kuin aiemmankin varjostimen. Ensin virkkasin neliöitä varjostimen ympärysmitan verran ja ompelin ne renkaaksi. Kukkapalan ohje löytyi kirjasta 201 ideaa pieniin ja suuriin virkkaustöihin. Alareunaan virkkasin yksinkertaisen pitsin ja yläreunaan pylväitä ja ketjusilmukoita, joita sitten kaventelin sopivasti. Kovetin varjostimen kakkukuvun päällä. Lanka oli sen verran paksua, että se imi liimavettä melko paljon. Hyvin se kuitenkin lopulta kovettui. Taivuttelin vielä rautalangasta varjostimen yläosaan tukirakenteen, jotta se pysyy paikallaan.
Tästäkin tuli kyllä aika kiva. Kuopus ainakin tykkäsi uudesta lampustaan. Kimallekin erottuu aika hyvin, ja lampusta tulee pimeällä hieno punertavan violetti valo huoneeseen. Ja onhan tämä nätti valoisallakin.


 

2 kommenttia:

  1. Tosi nätti 💜 En ole ikinä varjostimia tehnyt, mutta virkatut ovat kyllä ihania.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin ovat. Välillä on vaikea löytää kaupasta sopivaa varjostinta, tämä onneksi kelpasi.

      Poista