22. heinäkuuta 2016

Virkattu lampunvarjostin


Tämän projektin aloitin jo viime kesänä uudistaessani tyttöjen huoneita, mutta jotenkin se unohtui pitkäksi aikaa. Nyt kaivoin tämän esille ja virkkasin valmiiksi. Eihän siinä montaa päivää mennyt, kun olin päättänyt sen valmiiksi saada. Lanka on valkoinen Novita Kotiväki Kartano, jota kului yksi kerä lähes kokonaan.

Virkkasin ensin neliönmuotoisia paloja niin paljon, että ne ulottuivat muotiksi valitsemani suuren kulhon ympäri. Palojen yläreunasta lähdin virkkaamaan pylväsryhmiä kavennellen samalla niin, että sain varjostimen yläosaan oikean muodon. Ylös jätin aukon, josta lampun saa pujotettua varjostimen sisään. Alareunaan virkkasin leveähkön reunapitsin. Neliöpalojen ohje on kirjasta 201 ideaa pieniin ja suuriin virkkaustöihin ja reunapitsin malli kirjasta Kaunein pitsini.

Valmiin varjostimen tärkkäsin sokeritärkillä ja pingotin kulhon päälle kuivumaan. Itse asiassa jouduin laittamaan suuren kulhon päälle vielä pienemmän kulhon, jotta sain varjostimen yläosan muotoiltua oikeanlaiseksi. Kuivuminen kesti pitkään ja sen verran kärsimätön olin, että halusin päästä sovittamaan varjostinta ennen kuin se oli täysin kovettunut. Muoto onneksi säilyi hyvin ja nyt parin päivän jälkeen varjostin onkin jo täysin kovettunut.

Tämä varjostin päätyi esikoisen huoneeseen, ja oli ilmeisesti mieleinen. Nyt pitäisi kuulemma pöytälamppuunkin saada virkattu varjostin. 

Mietin tätä tehdessäni, miten nuo eri osiot mahtavat sopia yhteen, mutta hyvähän tästä tuli. Yläosan muoto ei ole aivan tasainen kiinnityssysteemistä johtuen, mutta onneksi se ei juurikaan näy. Ja aika kivalta varjostin näyttää pimeässäkin.



4 kommenttia:

  1. Kaunis malli tuossa varjostimessa. Ihanan tunnelmallinen valo.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo on kyllä varmasti kivan tunnelmallinen syksyn pimeinä iltoina. Oli muuten hauska sattuma, että ruutujen jälkeen minulla oli juuri oikea määrä silmukoita reunapitsiä varten. Olin varautunut kaventamaan tai lisäämään silmukoita,mutta ne menivätkin aivan tasan.

      Poista
  2. Kaunis varjostin, mielestäni erittäin onnistunut työ.

    VastaaPoista