1. maaliskuuta 2019

Vaaleanpunainen keeppiTämä keeppi valmistui jo alkuvuodesta, mutta on jäänyt täällä esittelemättä. Neuloin sen esikoiselle hartioiden lämmikkeeksi ja aika ihana siitä tulikin.

Tampereen Kädentaitomessuilla molemmat tytöt saivat valita itselleen mieleisen langan, josta lupasin neuloa heille jotakin. Esikoisen valinta oli silkki-merinolanka Fyberspates Scrumptious 4ply, josta hän toivoi itselleen ponchoa, vaikka keeppihän siitä loppujen lopuksi taisikin tulla.
Ostin lankaa vain yhden vyyhdin, joten sillä oli pärjättävä. Malliksi valikoitui Seita kirjasta Unelmien huivit. Kirjan keeppi on neulottu kahdella värillä, mutta arvelin pitsineuleen näyttävän kivalta yksivärisenäkin. En ollut aivan varma tiheydestä, enkä jaksanut neuloa mallitilkkua, joten päätin aloittaa keepin ylhäältä, jolloin voisin lopettaa silmukoiden lisäämisen kun leveyttä olisi tarpeeksi.

Loin sopivan määrän silmukoita ja levensin aina ohjeen kavennusten kohdalla. Alku sujuikin hyvin, mutta pitsineuleeseen päästessäni tajusin, etten ollut miettinyt asiaa aivan loppuun saakka. Pitsineuleen neulominen väärään suuntaan ei ollutkaan ihan helppoa. Onneksi kuvio ei ollut kovin monimutkainen ja jotenkin onnistuin siitä selviytymään. Helpommalla olisin kuitenkin tainnut päästä, jos olisin neulonut alussa mallitilkun ja laskenut silmukat sen perusteella.
Tästä keepistä tuli kyllä aika kaunis. Se on pitsinen ja kevyt, mutta kuitenkin lämmittävä. Ja menee varmaan hyvin kesälläkin hartioiden lämmikkeenä tarvittaessa.

4 kommenttia:

 1. Nätti keeppihän siitä tuli, vaikka vähän mutkia olikin matkassa. Tykkään niin tuosta vaaleanpunaisesta väristä. Kivaa keväänodottelua.

  VastaaPoista
 2. Nätti! Ja väri on ihana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä kaunis väri. Sen perusteella lanka oikeastaan valittiinkin, mutta kyllähän tuo langan koostumuskin on aika ihana.

   Poista