25. helmikuuta 2019

Yökyöpelisukat tyttärelleOstin joulun jälkeen kirjasen Villit villasukat, jossa on ohjeet useampiin Lumi Karmitsan kirjoneulesukkiin. Muutamat sukat olen jo näillä ohjeilla ehtinytkin neuloa. Nämä Yökyöpelisukat neuloin kuopukselle, joka pitää kissoista. Värivalintakin oli helppo, sillä violetti on hänen lempivärinsä.

Pohjaväriksi valitsin violetin Viking Nordlys -langan ja kuvioväriksi vaaleanharmaan ohuen sukkalangan, jonka merkistä ei ole tietoa, koska vyötettä ei ollut enää tallella. Noita nimettömiä yksivärisiä sukkalankoja minulta löytyy jonkin verran eri väreissä, sillä niitä tuppaa aina kirjoneuleista jäämään. Niistä on sitten hyvä valikoida värejä uusiin projekteihin. Valkoista oli sen verran vähän, etten ollut varma sen riittävyydestä, mutta tuo vaaleanharmaakin sopii tähän aivan hyvin. Violetti lanka on todellisuudessa hiukan punertavampi, kuvissa väri näyttää sinisemmältä.

Näissä sukissa kirjoneuletta on koko sukan matkalla, joten kaaaviota sai seurata aika tiiviisti. Takapuolen kuvion oppi nopeasti ulkoakin, mutta kissojen kanssa sai olla tarkkana, etenkin kun kummallekin jalalle oli oma kaavionsa. Jälkimmäisen sukan kantapään jälkeen aloitinkin epähuomiossa neulomaan väärän jalan kaaviolla, mutta onneksi huomasin asian, enkä joultunut purkamaan kuin viitisen kerrosta.Sukista tuli kyllä aika kivat ja ne ovatkin nyt olleet lähes päivittäin jalassa. Toivottavasti mahtuvat vielä ensi talvenakin, jos sää nyt muuttuu jo keväisemmäksi.

2 kommenttia:

  1. Upeat sukat! Tykkään juurikin kirjoneuleista, mutta näihin ei taitaisi mun kärsivällisyys riittää :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aika tarkkana sai kyllä näitä neuloessa olla. Aioin tehdä itsellenikin yhdet kirjoneulesukat, mutta en ehkä ihan heti tähän perään :D

      Poista