12. elokuuta 2019

HøstrutaKesäreissuista on nyt selvitty ja ehdin ehkä taas päivittää kesän aikana valmistuneita neuleita tänne blogiinkin. Keväällä tein useampaa isoa työtä yhtä aikaa ja tuntui, ettei mistään tule valmista. Kummasti nuo työt kesän mittaan kuitenkin valmistuivat. Yksi valmistuneista on tämä ihana kirjoneuletakki, jonka neuloin alpakkalangasta. Malli on Kristin Wiola Ødegårdin Høstruta, johon törmäsin aivan sattumalta ja ihastuin heti varsinkin hihansuiden kirjontaan.

Pääväreiksi valitsin mustan ja luonnonvalkoisen, muut värit ovat erinäisiä jämälankoja. Takki on neulottu saumattomasti alhaalta ylöspäin. Hihansuut neulottiin ensin kahden värin kirjoneuleena ja koristeltiin jälkeenpäin kirjomalla. Hetki meni erilaisia väriyhdistelmiä kokeillessa, mutta nämä värit miellyttivät omaa silmää.
Kaarrokkeeseen valitsin mustan ja valkoisen kaveriksi yhden värin hihansuiden kirjonnasta. Nappilistat on virkattu jälkeenpäin ja niissäkin on erivärinen reunus, joka jatkuu kauluksen ympäri.
Tästä takista tuli alpakan ansiosta ihanan pehmeä ja lämmin. Vähän jouduin näkemään vaivaa löytääkseni sopivat napit, mutta nämä metallinapit sopivat mielestäni tähän hyvin. Kunhan sää vähän viilenee, pääsee tämä varmasti käyttöön.Malli: Høstruta / Kristin Wiola Ødegård
Lanka: Hjertegarn Hjerte Alpaca sekä pieniä määriä sekalaisia jämälankoja
Puikot: 3,5 mm

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti