20. elokuuta 2019

Kesäinen jämälankahuiviSattuipa olemaan kolme vajaata, väreiltään yhteensopivaa lankakerää, jotka halusivat kesäiseksi huiviksi hartioita lämmittämään. Pitkään pohdiskelin huivin mallia ja selailin ohjeita, kunnes törmäsin Veera Välimäen Fade-huiviin. Tämä malli olikin oivallinen vajaille kerille, koska raidoista voi neuloa juuri niin pitkät kuin lankaa riittää.
Ohjeessa on käytetty villalankaa, mutta jämälankakeräni, joissa oli villan lisäksi puuvillaa, sopivat tähän myös mainiosti. Aloitin valkoisella langalla ja neuloin niin pitkälle kuin lankaa riitti, tämän jälkeen vaihdoin väriä ja jatkoin niin kauan, kunnes kaikki langat oli neulottu. 

Sen verran poikkesin ohjeesta, että neuloin huivin ikään kuin väärinpäin. Ohjeessa huivi on aloitettu sileällä neuleella ja pitsiraidat tulevat mukaan vähitellen. Itse aloitin neulomalla heti kaikki pitsiraidat ja vähensin niitä sitten huivin edetessä, loppuun neuloin vastaavasti pelkkää sileää neuletta. Ohjeen neljän kerän sijasta itselläni oli vain kolme vajaata kerää, joten halusin varmistaa, että saan pitsikuviot mahtumaan huiviin. Tarvittaessahan sileän neuleen osuus olisi helppo jättää lyhyemmäksi.
Huivista tuli aivan riittävän suuri näilläkin langoilla, noin 60 x 175 cm. Se on ihanan kevyt ja ohut, mutta lämmittää silti ihanasti harteille kiedottuna. Ja kevyenä sen voi pakata vaikka matkalle mukaan. Eikä kutita paljailla hartioillakaan. Ehkä neulon samalla ohjeella vielä villalangastakin talvisemman huivin.


 

Malli: Fade / Veera Välimäki (Interpretations Vol. 1)
Lanka: Holst Garn Coast ja Hjertegarn Wool Cotton
Puikot: 4 mm

4 kommenttia: