15. elokuuta 2019

Toinen Kalevala-peittoEnsimmäisen Kalevala-peiton virkkasin enimmäkseen jämälangoista ja siitä tulikin aika värikäs. Peitto on ihanan paksu, lämmin ja niin iso, että sen alle mahtuu useampikin ihminen lämmittelemään. Talvella siihen on ihana kääriytyä pakkasen paukkuessa ulkona. Tästä toisesta peitosta tuli pienempi ja kevyempi, eikä värejäkään ole kuin yksi.
Katsellessani kuvia muiden virkkaamista yksivärisistä peitoista, aloin suunnitella myös yksivärisen peiton virkkaamista. Langaksi valikoitui Holst Garn Coast, jossa on sekä merinovillaa että puuvillaa. Lanka on huomattavasti ohuempi kuin ohjeessa, joten peitosta tuli jonkin verran pienempi. Virkkasin koko peiton samalla langalla ja hyvä siitä tuli, ruudut asettuivat ihan nätisti suhteessa reunukseen. Ohjeessahan ruutujen yhdistämiseen käytetään ohuempaa lankaa, mutta näin ohuella langalla virkatessa ei ongelmia tullut, vaikka käytin samaa lankaa kuin ruuduissakin.
Aloitin virkkaamisen heti saatuani ensimmäisen peittoni valmiiksi. Yksiväristen ruutujen virkkaaminen tuntui kuitenkin vaikeammalta kuin moniväristen. Menin useampaan kertaan sekaisin silmukoissa ja jouduin purkamaan jonkin verran joka ruudussa. Aina välillä kaivoin kuitenkin sinnikkäästi peittovirkkauksen esiin ja valmistuihan se lopulta.Tästä peitosta tuli pitsimäisempi kuin ensimmäisestä. Lisäksi muodot erottuvat tässä paremmin, kun värit eivät vie huomiota. Hauska, miten samalla ohjeella syntyy aika erinäköisiä peittoja. Nämä ovat kyllä molemmat hienoja, en osaa sanoa kummasta tykkään enemmän.
2 kommenttia: