5. marraskuuta 2019

Harmaa huivi hartioillePitihän se taas yksi huivi tehdä väliin, näitä on kyllä niin kiva neuloa. Langan olin ostanut jo aiemmin Lankamaailmasta huivi mielessäni ja muistin sen nyt, kun säät viilenivät. Lanka on Svarta Fåret Ullgarn 1 tråd, ohut lanka, mutta tästä tulee lämpimiä neuleita. Vyyhdissä on lankaa 600 m, joten siitä saa neulottua isommankin huivin. Tästä olikin tarkoitus tulla hartiahuivi. Halusin siihen pitsineuletta, mutta melko yksinkertaista ja muodoksi jonkun muun kuin kolmion.
Malliksi valikoitui Sonnenperlen, tosin neuloin huivin ilman helmiä. Alkuun neuloin ainaoikean sijaan sileää neuletta ja sitten pitsikuviota kunnes huivi oli riittävän suuri. Mallissa oli useampia reunavaihtoehtoja, mutta itse en ihmeempää reunusta tähän tehnyt. Lopetin neulomisen saatuani kuvion valmiiksi ja päättelin sitten reunan ihan tavallisesti.

Huivista tuli melko leveä korkeuteen verrattuna, joten sen saa helposti solmittua edestä kiinni hartioilla pidettäessä. Ja koko on juuri sopiva hartiahuiviksi. Saa tämän toki tarvittaessa kaulaankin kietaistua.
Pitsistä tuli tällä langalla neulottuna todella kaunis, ilmava ja pehmeä. Huivi on päässyt jo käyttöönkin, etenkin tietokoneen ääressä istuessa se tulee usein kietaistua hartioille.


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti