13. marraskuuta 2019

Rosewood JacketKuopus pitää villatakeista ja huiveista niin kuin minäkin, kun taas esikoinen käyttää mieluummin neulepuseroita. Kuopuksen vanha kirjoneulevillatakki oli käynyt liian pieneksi, joten oli neulottava talvea varten uusi. Lempiväri on tällä hetkellä violetti, joten takkiin valittiin sen värinen lanka. Mallin tyttö sai valita itse. Tällä kertaa takissa on vain kahta väriä, joten kuvioväriksi valitsin valkoisen. Malli on Drops Designin Rosewood Jacket, tosin poikkesin ohjeesta sen verran, että neuloin hihat täyspituisiksi ja jätin vartalo-osasta muotoilut pois.
Tässä mallissa on kaunis tuo kirjo- ja pitsineuleen yhdistelmä kaarrokkeessa. Langaksi valitsin jälleen kerran Dropsin Baby Merinon, joka on mielestäni hyvä lanka lasten neuleisiin. Valkoisena kirjoneulekuvio erottuu selkeästi pohjaväristä.
Jouduin arvioimaan silmukkamäärät, koska ohjeen lanka on paksumpaa kuin käyttämäni ja koot ovat aikuisten kokoja. Vähän jännitin, tuleeko takista liian kapea, kun sovittaessa vaikutti hiukan siltä. Hihoja jouduin vähän purkamaan ja neulomaan uudelleen leveämmiksi. Kastelun ja pingotuksen jälkeen takki oli kuitenkin juuri sopivan kokoinen. Siitä tuli käyttäjälleen mieleinen ja se pääsikin heti käyttöön.
Lanka: Drops Baby Merino
Puikot: 3,5 mm

2 kommenttia: