27. joulukuuta 2019

Pitsinen vetostoppari



Joululahjat on jaettu ja nyt uskaltaa niitäkin jo esitellä blogissa. Tuttuun tapaan useampi läheinen sai taas jotain itse tehtyä lahjaksi. Joululahjojen tekeminen kuuluu olennaisesti joulunodotukseeni ja on hauska miettiä, mikä olisi kullekin sopiva lahja.

Vanhassa talossa asuva sisareni sai lahjaksi kaksi pitsipäällysteistä vetostopparia, joilla saa tukittua oven tai ikkunan alta tulevan vedon. Olin etukäteen kysellyt mittoja, jotta osasin tehdä näistä oikean mittaiset.

Tällaisen makkaran valmistaminen on aika yksinkertaista. Ommellaan sisuspussi esimerkiksi lakanakankaasta ja täytetään se vaikkapa vanhentuneilla ryyneillä. Päällisen voi ommella hienommasta kankaasta tai koristella vaikka nauhoilla tai pitsillä. Näihin ompelin päällisen pitsipalasta. Päällisen molemmat päät jätetään auki, jotta päällinen on helppo ottaa pois vaikka pesua varten. Avonaiset päät voi sitoa vaikka nauhanpätkällä. Ohje tällaiseen vetostoppariin löytyy vaikkapa Ylen sivuilta. Parasta on, että tähän ei tarvitse välttämättä hankkia lainkaan uusia materiaaleja. Nämäkin on ommeltu kokonaan kierrätysmateriaaleista. Ja päällisenhän voisi ommella vaikka tilkkutyönä pienemmistäkin tilkuista.



 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti