2. joulukuuta 2019

Roosanvärinen neule tyttärelle



Tämän roosanvärisen, pehmeän neuleen sai tyttäreni. Kun tyttäriä on kaksi, tulee usein neulottua kummallekin jotain samantyyppistä. Kuopus sai villatakin, mutta esikoinen pitää mieluummin neulepuseroita, joten hänelle neuloin sellaisen.




Ohjetta tähän ei ollut, mutta katsoin vähän mallia kaupan neuleista. Mallineuleeksi valitsin tunturineuleen, joka on kuohkeaa, mutta ei kuitenkaan liian paksua. Tunturineuleessa on myös se hyvä puoli, että neuleen molemmat puolet ovat samanlaiset. Langaksi valikoitui Katian Catena Merino Fine -lanka, joka oli tarjouksessa ja löytyipä vielä aika sopiva värikin. En ole aiemmin kyseistä lankaa käyttänyt, mutta ihanan pehmeää se ainakin on.

Neuloin puseron ylhäältä alas, jolloin sitä oli helppo sovittaa matkan varrella. Tein neuleeseen korkean kauluksen ja joustinneuletta hihansuihin ja helmaan. Lankaa jäi hiukan jäljelle, joten voin tarvittaessa jatkaa hihoja ja helmaa vähän. Tällaiset ylhäältä alas neulottavat neuleet ovat siitä hyviä, että niihin on helppo neuloa pituutta lapsen kasvaessa. Puserosta tuli aika kiva. Se oli tyttärellekin mieleinen ja on ollut jo paljon käytössäkin. Ihan kiva, kun mustan lisäksi myös tällainen vaaleanpunainen/roosa kelpaa vaatetukseen.



2 kommenttia:

  1. Ihailen ihmisiä, jotka saavat aikaan tällaisia neuletöitä <3 Mulla ei yksinkertaisesti pinna riitä tekemään valmiiksi asti! Aloittanut olen vaikka kuinka monta....Kaunis värikin tässä neuleessa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllähän innostus saattaa välillä lopahtaa varsinkin isompien töiden kohdalla. Mutta kun on monta työtä kesken, niin voi välillä tehdä jotain muuta 😉 Ja tässä tytär vähän patisteli, kun halusi päästä jo käyttämään puseroa.

      Poista