7. tammikuuta 2020

Asusteita joululahjaksi



Esittelen vielä muutaman joululahjaksi tekemäni neuleen. Tänä vuonna jouluhjaneuleet olivat lähinnä asusteita, joista suuren osan tein toiveiden mukaan.

Äiti toivoi uutta baskeria itselleen. Myssyn langaksi valikoitui Malabrigo Sock, joka on 100% merinovillaa ja kestää konepesunkin. Langasta löytyi kaunis hopeanharmaa sävy (Polar Morn). Halusin neuloa myssyn valmiilla ohjeella, koska epäilin osaisinko tehdä tämän tyyppiseen päähineeseen levennykset ja kavennukset oikein. Netissä seikkaillessani löysin Filcolanan sivuilta sopivan ohjeen. Liatris on yksinkertainen malli, jossa tehosteena on säännöllisin välein toistuvat nurjat raidat. Korvasin ohjeen alareunan ainaoikein-neuleen joustinneuleella, koska arvelin sen olevan hiukan jämäkämpi.



Myssyn seuraksi neuloin lapaset, joiden selkäpuolelle tein samanlaiset raidat kuin myssyssä. Yksi vyyhti lankaa riitti koko settiin. Lapasten varteen tein raitoja valkoisella merinolangalla, kun pelkäsin, ettei lanka muuten riittäisi. Mutta loppujen lopuksi lankaa jäi vielä hiukan jäljellekin eli olisi varmaan ollut juuri sopiva määrä näihin.






Isälleni neuloin polvenlämmittimet, joita hän oli toivonut. Neuloin ne sukkalangasta, jossa on mukana alpakkaa ja merinovillaa, sillä alpakka lämmittää neuleissa ihanasti. Ja tätä lankaa minulla oli sopivasti jäänyt muista töistä reilu kerä. Ohjeen löysin täältä. Korvasin vain ohjeen kuvioneuleen sileällä neuleella.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti