10. tammikuuta 2020

Täplikkäät-lapaset


Joululahjaksi sain kirjan "Latvian lapaset", joka on pullollaan kauniita lapasmalleja. Heti piti tietysti päästä kokeilemaan, joskin mallin valinta tuotti vaikeuksia. Kaivelin ohuita lankoja, joita on erinäisistä neulomuksista jäänyt varastoon ja niiden joukosta löytyikin näihin lapasiin sopivan väriset langat. Värit ovat aika lailla samat kuin kirjan lapasissakin.

Lapasen suuhun piti heti alkuun opetella latvialainen punos, vaikka eihän se kovin hankalaa ollutkaan. Näitä oli niin kiva neuloa, etten malttanut muihin neuleisiin tarttuakaan. Lapaset valmistuivatkin aika nopeasti, tapaninpäivänä aloitin ja uudenvuodenaattona ne olivat jo valmiit. Sopivasti saatiin vähän pakkasta ja maahan satoi ohut lumikerroskin, joten pääsin heti käyttämään näitä.



Lapasista tuli juuri sopivan kokoiset omaan käteeni, isompaan käteen tehdessä pitää varmaan ottaa isommat puikot käyttöön. Näissä lapasissa kirjoneule jatkuu hauskasti peukaloon niin, ettei peukalon paikkaa meinaa erottaa, kun lapaset eivät ole kädessä. Näistä tuli kyllä kauniit ja aloitin heti näiden valmistuttua seuraavat lapaset. Tosin niiden valmistumiseen taitaa kulua hiukan enemmän aikaa, kun on nyt niin paljon muutakin neulottavaa.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti