26. huhtikuuta 2021

Islantilaistakki jämälangoista


Islantilaisneuleita on viime aikoina neulottu kovasti ja langatkin ovat ilmeisesti olleet vähissä. Minulla oli Lettlopia vielä aiemmista projekteista jäljellä useampaa väriä, mutta vain pieniä määriä. Olin suunnitellut neulovani niistä jotain, mutta pohjaväriä olisi hankittava lisäksi. Löysin jo langoille sopivan ohjeenkin, johon saisin noita pikkunöttösiä käytettyä. Järbon sivuilta löytyi ilmaiseksi ohje Hélène Magnússonin suunnittelemaan Maja-neuletakkiin. Muutama vuosi sitten neuloin itselleni jo yhden islantilaispaidan, joten nyt halusin neuloa vaihteeksi takin. Ja tämä ohje näytti siltä, että sen voisi hyvin neuloa useammallakin värillä.

Aloin tuumailemaan, että suomalainen, suunnilleen samanpaksuinen villalanka saattaisi sopia noille langoille kaveriksi. Rintalan tilan Iivaria sattui olemaan valmiina lähes täysi vyyhti kahta eri väriä. Eiväthän nuo langat aivan samanlaisia ole, mutta koostumukseltaan molemmat ovat kuitenkin täyttä villaa. Ja koska tarkoitukseni oli tehdä neuleen kuviot Lettlopilla ja käyttää IIvaria pohjavärinä, uskalsin kokeilla tällaista yhdistelmää.



Tästä takista tulikin aika kiva ja langat riittivät hyvin, vaikka vähän jossain välissä epäilyttikin. Neuloin vartalo-osan helmaan kirjoneuletta leveämmin kuin ohjeessa, koska tummanharmaa lanka ei olisi muuten riittänyt. Resorit neuloin Lettlopilla, koska tuota tummaa oli aika paljon jäljellä. Valitsin tähän takkiin tuollaiset isot napit, koska lanka on sen verran paksua. Olisin laittanut tähän metallinapit, mutta niitä ei ollut kotona valmiina.



Tästä takista tuli kyllä kaunis. Nyt ei tarvitse ensi talvena palella. Ja tämä takki on näppärä tähän aikaan vuodestakin vetäistä niskaan, kun tekee mieli nopeasti kipaista pihalla katselemassa tai hakemassa jotain. Nyt sää on ainakin ollut sen verran kolea, että tällainen takki lämmittää ihanasti.

4 kommenttia:

  1. Kivan näköisen takin sait. Viehättää ainakin meikäneulojan värisilmää, ehkäpä juuri pohjavärin vaihdoksen vuoksi :3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, tykkään tästä kyllä itsekin tämän värisenä.

      Poista
  2. Todella kauniit värit!! Hieno takki! Oliko tähän suomenkielistä ohjetta?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, tämä on kyllä kaunis takki. Tuosta laittamastani linkistä löytyy myös suomenkielinen ohje (Ravelrysta). Ohjeen latauslinkistä pääsee valitsemaan ohjeen eri kielillä.

      Poista