8. lokakuuta 2016

Valkoisia asusteita


Tarvittiin taas syntymäpäivälahja eräälle tytölle. Mitään erityisiä toiveita ei ollut tällä kertaa esitetty, joten päädyin neulomaan pipon ja tuubihuivin. Tähän aikaan vuodesta alkaa lämpimille asusteille olla tarvetta. Langaksi valikoitui Red Heart Soft, joka tuntui kaupan lankahyllyllä lankoja hypistellessä mukavan pehmeältä. Varasin lankaa kaksi kerää ja melkein kokonaan ne kuluivatkin. Väriksi valitsin valkoisen, koska se sopii monen värisiin vaatteisiin.
Etsiessäni sopivaa mallineuletta tuubihuiviin, löysin tämän helpon mallin. Samaisella mallilla neulottuja tuubihuiveja löytyi useammastakin blogista, mutta alkuperäinen ohje taitaa olla peräisin Lankakauppa Kerän blogista. Tällä mallilla en olekaan ennen huiveja neulonut, mutta nyt yhden neulottuani tuntuu, että voisihan näitä tehdä vaikka useammankin.
Pipoon valitsin saman mallineuleen, jota olen aiemminkin pipoissa käyttänyt. Neuleessa joka toinen kerros neulotaan 1 oikein, 1 nurin ja joka toinen kokonaan oikein. Neule on helppo ja mukavan joustava, joten koon kanssa ei ole ihan niin tarkkaa. Alkuun neuloin muutaman kerroksen tavallista joustinneuletta kierretyillä silmukoilla. Päälaelle kiinnitin samasta langasta tehdyn tupsun. Kaipasin pipoon vielä vähän tyttömäisyyttä, joten lisäsin pienen rusetin, jonka neuloin aina oikein -neuleena ja ompelin pipoon kiinni.


Aika söpö setti tästä tuli ainakin omasta mielestäni. Tuubihuiveista ainakin meidän tytöt tykkäävät. Ne on helppo kietaista kaulaan ja reunaa saa vedettyä kylmällä säällä kasvojen suojaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti