8. tammikuuta 2017

Jääkoristeita

Tällä viikolla oli sen verran kova pakkanen, että innostuin jäädyttämään koristeita. Jääkoristeita on meillä tehty useampana talvena. Eräänä vuonna jäädytettiin erilaisissa astioissa värikkäitä jäitä, joista lapset kokosivat sitten linnoja ja muita rakennelmia. Viime vuonna tehtiin vain jäälyhtyjä, niistäkin osa värillisiä. Tällä kertaa jäädytin koristeisiin erilaisia kasveja: kuusenhavuja, pelargonin kukinnon, kuivuneita angervon kukintoja...


Tämän ison jääkoristeen tein taikinakulhoon. Varmistin koristeiden paikallaan pysymisen kiinnittämällä ne rautalangalla ja kepeillä paikoilleen. Varret jätin pitkiksi ja katkoin vasta koristeen jäädyttyä. Tämä näyttää eri puolilta katsottuna hiukan erilaiselta.
Keksipaketista peräisin oleva muovi oli sen verran hauskan muotoinen, että kokeilin tehdä siihen yhden jääkoristeen.
Tomaattipurkkeihin jäädytin toiseen kuusenhavun ja pelargonin kukinnon sekä pari helmeä ja toiseen metsästä löytyneen tuohenpalan sekä kuivuneen angervon kukinnon. Toisessa purkissa jää oli läpikuultavampaa kuin toisessa, joten koristeet erottuvat siinä paremmin. Tosin jääkoristeet muuttuvat kyllä hiukan ajan mittaan ja säiden vaihdellessa muutenkin.

Yksi jäälyhtykin piti tehdä, sen jäädytin myös taikinakulhossa. Siinä on nyt palanut kynttilä useampana iltana. Ja hienoltahan se näyttää. Saa nyt nähdä, kauanko nämä koristeet kestävät. Sen verran vaihtelevaa on sää ollut tänä talvena.

4 kommenttia:

 1. Tosi kivan näköisiä, kauniisti näkyy jään läpi nuo kasvit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kauniilta kyllä näyttävät. Olisi tosin ollut kiva, jos olisi ollut jotain värikkäämpääkin noihin laittaa.

   Poista
 2. Onpa mahtava idea! Pitää itsekin kokeilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näitähän voi tehdä millaisilla koristeilla tahansa. Olen nähnyt sellaisia, joihin on jäädytetty tulppaaneja tai muita kukkia, marjoja ym. Siitä vain kokeilemaan :)

   Poista