19. tammikuuta 2017

Lämpimiä pipoja


Palaan vielä hiukan joululahjoihin, vaikka tammikuu on jo pitkällä. Pari pipoakin tuli lahjaksi tehtyä, niitä kuitenkin aina tarvitaan. Kaiken lisäksi pipoja on mukava ja nopea neuloa.Kummitytölle neuloin pipon ja kaulurin Drops Air -langasta. Pipon mallina on Serene Skies ja kaulurin neuloin ilman ohjetta pipoon sopivaksi. Molemmissa on sama ainaoikeinneuleen ja sileän neuleen yhdistelmä. Näistä tuli ihanan pehmeät.

 Mies toivoi itselleen pipoa, joka suojaisi korvat jäällä liikkuessa. En halunnut tehdä ihan tavallista korvaläppäpipoa, joten kokeilin uutta mallia. Tällaisen olen joskus jossain nähnyt ja nyt tuli mieleeni sitä kokeilla. Pipossa on halkio takana, joten nurkat ulottuvat hyvin korville. Kiinnitin nurkkiin vielä letitetyt nauhat, jotka voi solmia leuan alle. Reunassa on leveä joustinneulereunus ja loppuosan raidoitin mustalla ja harmaalla. Lankana tässä pipossa on musta Incawool ja joku harmaa villalangan jämä.


 Malli oli niin kiva, että halusin tehdä vielä toisenkin pipon. Tämän pipon sai esikoinen. Käytin samaa lankaa kuin kummitytön asusteisiin. Kirjoneulekuviot neuloin miehen piposta jääneellä mustalla langalla. Tyttären pipon reunaan tein pikkupalmikkoa ja sileän neuleen osuuteen kirjoneuleraitoja. Tässäkin pipossa on nurkissa letit ja päällä kaksivärinen tupsu. Pipon kaveriksi neuloin samanlaisen kaulurin kuin kummitytölle. Nämä olivatkin käytössä taannoin kovilla pakkasilla. Ainakin mäkeä laskiessa on hyvä, kun pipo pysyy korvilla. Vähän mietin, tekisinkö vielä itsellenikin pipon samalla mallilla. Ehkä erivärisenä ja erilaisilla kuvioilla...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti