22. tammikuuta 2017

Kahdet säärystimet


Ostin kokeiluun tarjouksessa ollutta Viking Aurora lankaa, jossa oli kivat värit. Ajattelin neuloa siitä tytöille sukkia. Tyttöjen toiveena oli kuitenkin pitkät säärystimet. Vähän aikaa sitten tytöt omivat vanhat palmikkosäärystimeni, kun tarvitsivat lämmikettä säärille. Niistä meinasi tietenkin tulla kinaa, koska niitä oli vain yhdet. Niinpä arvelin säärystimien neulomisen olevan nyt etusijalla.


Neuloin päihin joustinneuletta, toiseen päähän vähän pidemmin, jotta se mahtuu tarvittaessa kengän varren sisään. Muuten säärystimissä on ihan tavallista palmikkoa neljällä silmukalla, väliin neuloin kolme nurjaa silmukkaa. Lanka on raidoittuvaa ja aika värikästä, joten mitään monimutkaista palmikkoa en viitsinyt ruveta näihin neulomaan. Värit langassa olivat tyttöjen mielestä ihanat, joten tulee näitä varmaan käytettyä. Ja lankaa jäi vielä sukkiinkin.
Toiset säärystimet neuloin tilaustyönä. Minulta pyydettiin polveen asti ulottuvia säärystimiä, jotka olisivat jalanmyötäiset. Väritoiveena oli keltaista ja oranssia. Langaksi valikoitui Novitan Nalle Taika. Neuloin säärystimet mittojen mukaan sileänä neuleena, molempiin päihin neuloin joustinneuletta. Yläreunan joustimen neuloin vähän pidemmäksi. Näistä tuli kivan värikkäät. Jälkeenpäin mietin, että näistä olisi voinut tulla kivat myös raidoittaen yksivärisellä ja tällä kirjavalla langalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti